Magazin

Najbolja pica u Evropi sprema se od jagnjetine, u Pirotu (VIDEO)

“Moja pica je zdrava i ne može da se svrsta pod brzu hranu”, s ponosom priča Sonja Stojanović iz Pirota, osvajačica prestižnog kulinarskog priznanja.

Sonja je do sada učestvovala na osam takmičenja u pravljenju pice i osvojila 11 medalja.

Najdraža joj je medalja iz Riminija gde je pobedila Italijane u kategoriji specijalnih pica.

Sicilijana na pirotski način pravi se od jagnjetine sa Stare planine, kuvane nekoliko sati, i drugih lokalnih specijaliteta, piše BBC na srpskom.

Ovo je Sonjin recept.

– Pizza sadrži nekoliko pirotskih brendova, pečurke i začine sa Stare planine i kačkavalj koji je napravljen u ovom kraju – rekla je Sonja, inače vlasnica pizzerije “Mama Rosa” u Pirotu.

Kaže kako se sa svojom pizzom predstavila u Italiji, gdje je odnela prvo mesto.

– To je sicilijanska pizza sa jagnjetinom koja je spremljena u crnom vinu, kapron inćunima, kačkavaljem i gljivama iz piratskog kraja. To je zdrava pizza. Ako mene pitate, to je nešto najzdravije što možete da pojedete i daleko je od brze hrane – dodala je Stojanović.

– Najdraže mi je kad se ljudi koji su je probali vrate, jer im je ukus pice ostao autentičan pa ih nešto ponovo vuče da dođu u Pirot – zaključila je.

5 gradova u kojima se pravi najbolja pica na svetu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Share
1.2K Share
Share via
Copy link