Beograd Magazin

Nada Fitt: Ako je previše jednostavno, sigurno nije istinito

Činjenica je da se na internetu mogu pronaći mnogi saveti i sugestije u vezi za treninzima i zdravim životom. Kako razlikovati istinu od mita?

U današnje vreme imam utisak da svi posežu za instant rešenjima, koja se naizgled čine mnogo lakšim i ubedljivijim za ostavrenje željenih ciljeva. Kao posledicu svega imamo pojedince koji su konstantno nezadovoljni i zapleteni u krugu loših navika kada je zdrav način života u pitanju.

Moja preporuka je da se uvek pročita podtekst nekog teksta. Čim priča zvuči jednostavna ili suviše idealna onda tu nešto nije kako treba. Da ne pričam o rezultatima koje dobijate preko noći bez uloženog truda i rada.

nada_fitt_4
Nada Fitt / privatna arhiva

Kako izgleda jedan vaš trening i svakodnevna ishrana?

Moj trening mi je najomiljeniji deo dana. Obično ga radim ujutru, tako mi najviše prija a i valjda je stvar navike. U letnjem periodu volim da vežbam napolju u parku. Imam sreću da živim u okruženju najlepših beogradskih parkova, tako da nemam mnogo izgovora. Obujem patike i eto me na stazi. Volim trčanje i generalno dinamičan način vežbanja, naravno i to je posledica dugo godina bavljenja plesom. Obično trčim i radim vežbe koje se mogu raditi u parku, a to su manje više sve vežbe. Nije mi žao da legnem na travu i uradim koji trbušnjak, ionako je to odeća za trening. Volim i da uradim jogu nakon trčanja, to je najbolji način da se ohladite a ujedno i istegnete svaki mišić na telu. Kod kuće dopunim vežbama uz korišćenje tegova kao dodatnog opterećenja I to je za mene kompletan trening. U zimskom periodu treninge izmeštam u fitness centar, gde je sličan način vežbanja, trčanje, trening snage, istezanja… Trudim se da mi treninzi budu raznovrsni i zanimljivi, da zadajem sebi izazove, kako bih imala veću motivaciju kada osetim napredak. Što se tiče obroka, obično imam dva glavna, to su doručak i ručak ili večera. Između toga jedem dosta voća od kog sam zavisna.

Kada je reč o vašem blogu, koliko toga se promenilo od prvog posta do danas?

Uh mnogo toga. Pre svega steknete znanje i iskustvo koje se stiče samo radom. Koliko god sam se pripremala i učila, nije tako u praksi. Trudim se da pri kreiranju novih sadržaja uvek ih unapredim i podignem za po jedan stepen na viši nivo. U početku je to sve bilo trapavije, često spomenem da me uhvati blam kada gledam neke od svojih prvih videa, ali to je i dobar znak, jer znači da se menjam i napredujem.

U kom trenutku se hobi blogovanja pretvara u posao?

Ja sam svoj blog od samog starta započela kao vid punog zaposlenja. Od prvog dana, a i mnogo pre toga sam posvećivala od šest do deset sati svakodnevno, uređujući sajt kao i konstantno se usavršavajući u oblasti o kojoj ću pisati. Kada imate jasnu viziju u kom smeru želite da se blog razvija vrlo brzo pravite razliku između hobija i posla. Kada sam počinjala sa blogom slušala sam priče da je potrebno minimum dve godine da prođe da bi blog počeo da uživa finansijsku korist, moj blog je počeo da se monetizuje za manje od godinu dana.

Kakvi su vam ciljevi za budućnost?

Iskrena da budem, imam lepe i zanimljive planove za budućnost. Volim poslovne izazove stoga ih stalno i zadajem sebi. Želim da FITT bude prepoznatljivo ime kvaliteta i stručnosti kada su u pitanju vežbanje i zdrava ishrana. Mnogo zanimljivih projekata je preda mnom. Neću vam više otkrivati, ali reći ću vam da spremam razna iznenađenja.

Najnovije postove sa sajta Fitt.rs možete pratiti na Facebook stranici FITT, a za najnovije snimke vežbi pretplatite se na njen kanal i vežbajte zajedno sa njom!

Pročitajte više priča o blogerkama

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

143 Shares
143 Shares
Share via
Copy link