Magazin Srbija

Na izborima u Lebanu učestvovala samo SNS – Pobedu slavili uz šampanjac dok građani nemaju pijaću vodu

sns lebane proslava
Foto: infocentarjug.rs, ilustracija

Na lokalnim izborima učestvovala samo jedna stranka –  naprednjaci sami učestvovali, sami brojali i sami sebe nadmašili.

Na izborima za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Lebane učestvovala je samo SNS i odnela apsolutnu pobedu nad samom sobom, takoreći prevazišli su sami sebe.

Nije ni normalna ni uobičajena situacija da se na izborima kandiduje samo jedna lista, ali kod nas je sve moguće.

Na 36 biračkih mesta u 32 mesne zajednice glasalo je 50,92% glasasača od ukupno 17.197 punoletnih građana upisanih u birački spisak.

Naprednjaci iz Lebana su proglasili apsolutnu pobedu protiv zamišljenog političkog protivnika osvojivši svih 146 odborničkih manddata.

Cilj im je bio, kako prenose mediji, izlaznost od 100%.

Lokalni mediji su naprednjačka glasila na kojima nema ni reči o tome da u izbornoj trci nije bilo opozicije.

Apsolutnu pobedu uz šampanjac nije pokvarila ni činjenca da Lebane skoro mesec dana nema ispravnu pijaću vodu.

Na snažne napore lokalnog portala da uveliča pobedu SNS na lokalnim izborima, građani su odgovarali u komentarima, kritikujući izborne uslove i bahatost lokalnih funkcionera.

“Sami učestvovali, sami brojali, i dobili 100% glasova od izašlih… Svaka čast na pobedi.”

“Nismo ni znali za izbore i ko je na listi a zamolio bi redakciju info centar jug da se malo vise zabavi sa problemom vode.”

“Zamolio bih redakciju “Info centra Jug” da nama (građanima) pošto već izveštava o ovom današnjem događaju, da informaciju koliko na ovim „izborima“ učestvuje stranaka, koalicija, ili grupa građana,i koje su to stranke, pod broj jedan. A pod broj dva, da ukoliko dobijemo odgovor od vas da jedna stranka učestvuje na ovim „izborima“, tj.ukoliko je istina ono što su objavili mediji, da ucestvuje samo jedna stranka (SNS), onda nemojte da koristite termine kao sto su „izbori“,“biranje“ i sl., jer da bi se nesto nazvalo izborom, ili izborima,mora da postoji makar dve stvari, između čega bi se biralo.”

„Kakvi su bre ovo izbori pola građana nije znalo za glasanje, ko je ovde koga glasao, građani vodu nemaju za piće, izbija alegija od nečistu vodu, ulice su nam u blato do kolena, nek se pozabave tim problemom a ne da su im bitni izbori. Gradjani koji su glasali pozvani su telefonom, sigurni glasovi bruka sramota me je što živim u ovu opštinu.”

Izbori su raspisani 4. novembra.

Prema rečima predstavnika opozicionih stranaka, koji uglavnom bojkotuju rad Skupštine opštine Lebane, računajući i koalicionog partnera iz Socijalističke partije Srbije (SPS), odluka o izborima u mesnim zajednicima doneta je na jednoj od sednica kao dodatna tačka i da su oni za to kasno saznali, pa nisu mogli da prikupe neophodnu dokumentaciju.

lebane sns
Foto: Lebane SNS

Pobeda naprednjaka nad samim sobom, u svim mesnim zajednicima je, naravno, bila izvesna, ali namera ove stranke, kako javljaju agenciji Beta sami njeni članovi, jeste da izlaznost bude 100 odsto.

– Izlaznost na poslednjim lokalnim izborima je bila veoma mala, pobeda SNS je prošla kroz iglene uši, pa sada, valjda hoće da pokažu onima u Beogradu da ih Lebančani vole – rečeno je za Betu.

U MZ Gradac pobedila opozicionarka, naprednjaci pokazali šta je sila i poništili izbore

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

434 Shares
434 Shares
Share via
Copy link