Magazin

Muž i žena žive na jedrilici sa psom i otkrivaju sve izazove i prednosti doma na vodi (VIDEO)

zivot na jedrilici

Bili Svejzi je na društvenim mrežama objavio video u kojem prikazuje jedrilicu na kojoj živi i plovi sa suprugom i psom – pogledajte koliko prostora imaju i kako se snalaze.

Ova jedrilica ima gomilu prostora za skladištenje i puno dugih prednosti, no najbolja stvar na njoj je – naš pas, našalio se Bili, vlasnik TikTok naloga @tulasendlesssummer u video isečku koji je nedavno ponovo objavio na TikToku.

Tula, naime, zajedno sa suprugom i psom živi na toj jedrilici. U 36 sekundi videa ‘prošetala’ je jedrilicom iz 1978. godine, kako bi pokazala skrivene kutke broda, uključujući spavaću sobu, dnevnu sobu, sobu za goste, kuhinju, kupaonice i ‘pećinu’ u koju se njen suprug za vreme plovidbe ponekad voli povući.

Obilazak je započela sa ‘V-sobom’, koja je na pramcu broda i zato je takvog oblika i sadrži dva odvojena kreveta i pridruženu kupaonicu za goste.

Nekoliko koraka dalje, ulazi se u ‘strojarnicu’, poznatu i kao poseban prostor njenog supruga Bila, pa ju nazivaju ‘muškom pećinom’. Soba je prenatrpana crnom i crvenom opremom za jedrilice, s malo ili nimalo mesta da se čovek može ispružiti ili opustiti.

@tulasendlesssummer

The inside is coming along! I figured it was finally clean enough to give you a full interior tour! Let me know if you have any questions about our floating home!..Still on the list of things to do:Paint the stairway to the v-berth, redo aft cabin bathroom floor, paint new ceiling panels, varnish the floors… we will get there some day 🤪#boatlife #livingonaboat #trawler #trawlerlife #boattour #floatinghome #alternativeliving #nomadlife #fulltimetravel

♬ original sound – Tulas Endless Summer

‘Salon’ je mesto gde oni i gosti sede na jastucima. To je soba ukrašena svetlim ormarićima od trešnjinog drveta i dugačkim stolom pa je zovu dnevnim boravkom, prvenstveno zbog toga što ima puno slobodnog prostora za šetnju oko stola.

Blizu nje je kuhinja, sa frižiderom, zamrzivačem i pećnicom te belim ormarima i smeđom radnom pločom.

Obilazak završava ‘kapetanovim odajama’, odnosno spavaćom sobom koja ima bračni krevet od trešnjinog drveta, elegantne komode i pripadajuću kompletnu kupaonicu, uključujući WC, tuš sa staklenim vratima i umivaonik s pultom.

Kraj kreveta su dva noćna ormarića i male svetiljke s bež abažurem. I u spavaćoj sobi ima dosta mesta za šetnju. S desne strane kreveta nalazi se radni sto uza zid s nekoliko malih prozora iznad.

Tročlana porodica, jer Tula u porodicu računa i psa koji živi s njima, planira uskoro malo da uredi svoj dom, ali za sada uživaju u životu na moru, podvodnom ribolovu i putovanju po Karibima.

– Na popisu stvari koje moramo uraditi je obojiti stepenište do V-sobe, preurediti pod kupaonice u stražnjoj kabini, obojiti nove plafonske ploče i lakirati podove – kaže Tula u video prilogu.

Nekonvencionalni stil života uključuje i snalaženje oko jednostavnih zadataka kao što su tuširanje, pranje rublja ili odvođenje psa na nuždu.

Tako Tula objašnjava kako iskorištavaju kišnicu da bi se obezbedili vodom za tuširanje i piće.

– Postavimo slivnik za kišu, tako da možemo puniti spremnike za vodu koji se koriste za pranje suđa, tuševe i za piće – pojašnjava. Njih dvoje slave kad padne jaka kiša, jer to omogućava malo više tuširanja, kaže Tula u šali.

Mnogi su pratitelji bili impresionirani jedinstvenim stilom života Tuline porodice. Jedan TikToker je u šali napisao: ‘Mogu li navratiti da ostanem?’, dok se dugi zapitao što rade kad pas treba obaviti veliku nuždu.

– Ako je na moru više dana, ide na palubu. Onda na to bacimo kantu vode i dobro izribamo palubu. No, noćno krstarenje pučinom traje tek oko 3 posto našeg vremena, sve ostalo vreme vozimo se gumenjakom do kopna i imamo prilike za šetnju s njim – pojasnila je Tula.

Izvor: 24sata.hr

Anja i Straja porodični život započeli u 6 kvadrata, a sada žive u raju na 4 točka (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link