horoskop-strelac
upload.wikimedia.org
Horoskop Horoskopski znakovi

Muškarac Strelac – karakteristike

On zna tačno gde mu je cilj i kako će do toga doći, a vodi se planiranjem i intuicijom. Otvoren i veoma širokog pogleda, ali i dubokih osećanja.

Opšti podaci:

Vladavina Strelca:     23. novembar – 22. decembar

Element:     Vatra

Asocijacija:     Žar

Dinamika:     Promenljivi muški vladajući znak

Polje:     Deveto polje, analogon znaka Strelca

Vladajuća planeta:     Jupiter

Boja:     Tamno plava

Metal:     Kalaj, bronza

Kamen:     Safir, tirkiz, topaz

Biljka:     Mimoza, karanfil

Životinja:    Konj

Povoljni dani:     Ponedeljak, četvrtak, subota

Srećni brojevi:     4, 8, 9, 59

Povoljni meseci:

–    za ljubav: februar

–    za odmor: juni

–    za porodicu: decembar

–    za uživanje: avgust

[fliiby]https://flii.by/file/wfxorr45pph/[/fliiby]

Poznati rođeni u znaku Strelca: Betoven, Tuluz Lotrek, Vinston Čerčil, Džimi Hendriks, Solženjicin, Gustav Ajfel, Volt Dizni, Pako Delusia, Frenk Zapa, Marija Kalas, Emir Kusturica, Brus Li, Edit Pjaf, Frenk Sinatra, Tina Tarner, Mark Tven, Liv Ulman, Džej Fonda…

Osobine:

Volja- Volja se zasniva na psihologiji, snažan je, koncentriše se pre donošenja odluke, oprezan je, predviđa sve što je potrebno, ispituje teren i ide samo na sigurno.

Osećanja – Osećanja su humana, oni su protiv tlačenja i okrutnosti, na prvom mestu im je moral i etika. Kada su pobednici onda su velikodušni, idealisti, optimisti, uvek vode računa o moralnoj zakonitosti među ljudima.

Intelekt – Intelekt im je religijsko-filosofski, skloni su panteističkim koncepcijama, uvek traže osnovni zakon po kome sve treba da se kreće. Intelekt je dubok i hrabar, planira i predviđa, ispituje sve sa strašću i traži dublji smisao.

Temperament – Temperament kod Strelaca je odmereno koleričan, ume sebe da kontroliše, svodi impulse svog temperamenta u normalan tok, umereno se uzbuđuje i stišava.

Vrline – Spremnost na saradnju, tolerantnost, vole da zaštite i budu mecene, drže obećanja, pomažu humana društva, poštuju zakon i društveni poredak, optimisti su i idealisti, uvek su podjednako vedri.

[fliiby]https://flii.by/file/xroxd316ggz/[/fliiby]

Mane – Mane kod Strelaca su što vole ceremonije, konvencije, licemerje.

Voli – Oni vole ustaljen i uredan poredak stvari, slobodu i mir, stalne i čvrste zakone, hijerarhiju, tradiciju, sportove.

Ne voli – Osobe rođene u ovom znaku ne vole nerad i nered, raskalašnost, brzopletost, poremećaj stvari i poretka oko sebe.

Poslovnost – Osobe rođene u znaku Strelca su pod uticajem Jupitera, planete sreće, sporta i lova, pa se odlikuju velikim optimizmom. Kao izuzetno jake ličnosti, Strelci se prijatno osećaju u društvu Rakova, Škorpija i Riba, jer osobe rođene u ovim znakovima umeju da ih saslušaju i da im se dive. Poslovno Strelci se  vezuju sa osobama ovih znakova, a sa Ovnovima i Lavovima nemaju poslovne kontakte.

Moda – Znak Strelca pripada ljubiteljima putovanja i avantura, tako da se može očekivati jedan lep, ali i buntovan izgled žena rodjenih u ovom znaku.

Ishrana – Večito u pokretu i zbog bavljenja sportom Strelci nisu skloni gojaznosti sve do svoje 40-te godine. Oni tada postaju skoro nepokretni i velike pristalice dobrog jela i pića, pa postaju gurmani, i tek tada su podložni gojaznosti. Trebalo bi da što češće izbegavaju večeru.

Zdravlje – Strelci imaju izuzetan odbrambeni sistem i snažan organizam. Imaju puno poverenje u prirodno lečenje, što mi pomaže da na ovaj način izleče bolesti i odagnaju sumnje. Slabe tačke Strelca su mišići i jetra, a skloni su reumi i išijasu, što se javlja u kasnijim godinama. Kada su bolesni oni ne mogu da miruju, a kamoli da leže, i pokušavaju da sve probleme reše svojim optimizmom i vedrinom.

Muškarac Strelac

Muškarac rođen u znaku Strelca je osoba vizuelnog duha, gladna obrazovanja i sticanja univerzalnog znanja i kulture. Uvek je okrenut budućnosti, njegov pogled je uperen ka prevazilaženju svih negativnosti, patnje i zala koja prate čoveka. On se planiranjem i vidovitim pogledom unapred osigurava od  mogućih prepreka, redovno je pobednik u svakoj borbi.

On je plemenit i častan, to mu se vidi na licu i drugi mu veruju, što mu bitno pomaže u životu. Čovek je širokih pogleda i gde god da se pojavi donosi veliku ekspanziju. Pristupačan je i velikodušan, s plemenitim osećanjima, ali to ne ističe.

[fliiby]https://flii.by/file/17nbphsqe36/[/fliiby]

Od drugih traži da rade kao i on, iako nisu kvalitetni i sposobni kao on, često pretera u kritici  jer ne može da shvati kako drugima određeni poslovi, mišljenja i aktivnosti nisu razumljivi i izvodljivi kao što su njemu. Uspeh redovno postiže svojim znanjem, planiranjem, verom, sigurnošću u sebe, svojom otvorenošću, oštrom kritikom i  nepogregrešivim osećajem za istinu. Budući da je uspešen trebalo bi da ima mnogo neprijatelja, no to se ne dešava, kao, recimo, što se dešava kada je u pitanju uspeh jednog Lava.
Više na : http://mogujatosama.rs/strelac

Luftika
Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow