Srbija Vesti

Na mestu prevrtanja cisterne sa amonijakom pronađeno telo, najverovatnije vozač iz Turske

voz pirot
Foto: Printscreen

Vlasnik portala Pirot Plus Online, Nenad Paunović, uspeo je da dođe do mesta gde se juče po podne prevrnuo vagon iz kog je iscurio amonijak. Na licu mesta zatekao je telo muškarca, što je odmah prijavio Hitnoj pomoći. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, reč je o turskom državljaninu, najverovatnije vozaču kamiona, prenosi N1.

Paunović je uspeo i da napravi snimak voza, ali je ubrzo morao da se povuče, jer je, kako kaže, osetio tegobe usled povišene koncentracije amonijaka.

On kaže da je telo muškarca čiji identitet još nije utvrđen, zatekao u blizini lokomotive, i o mrtvom čoveku je odmah obavestio Hitnu pomoć i Prijemno odeljenje Opšte bolnice u Pirotu, dok vezu sa policijskim načelnikom i gradonačelnikom Vladanom Vasićem nije uspeo da dobije.

Kaže i da je prišao da snimi lokomotivu koja je i dalje radila, ali da je, kako se približavao vagonima, počeo da oseća tegobe zbog čega je morao da se vrati natrag. Zbog problema koje je osećao, intervenisala je ekipa pirotske Hitne pomoći.

On je na portalu Pirot Plus Online objavio detaljniju reportažu sa lokacije na kojoj je došlo do iskluznuća vagona sa amonijakom:

– Put je blokioran. Usput sam sretao napuštene automobile posle sinoćnih lančanih sudara. Na desnoj strani na Koridoru bila je kolona šlepera koji su tu ostali od sinoć. Vozači su transportovani u Pirot, navodi Paunović u reportaži.

Na portalu je opisao i „susret“ sa povišenom koncentracijom amonijaka na licu mesta.

– U daljini video sam lokomotivu. Upaljenih svetala. Teškom mukom, uz bauljanje i padove izašao sam na prugu. Cisterna koja je isklizala videla se u daljini. Posle dvadesetak metara, odustao sam. Osećao sam probleme u grudima. Bol u ruci i nozi od čestih padova, naveo je Paunović.

U Pirotu je na snazi vanredna situacija posle curenja amonijaka iz prevrnutog vagona, a škole, vrtići i javne ustanove danas ne rade.

U Pirot je, dan posle nesreće, stigao i ministar saobraćaja Goran Vesić koji je poručio da nema razloga za paniku zato što je situacija pod kontrolom, ali ima razloga za oprez zato što incident nije završen i zato što nisu sanirane sve posledice.

Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo se tek saopštenjem, navodeći da prati na terenu između Pirota i Bele Palanke posle izlivanja amonijaka iz cisterne na toj deonici.

Izvor: N1

U bolnicu u Pirotu primljena 51 osoba posle iskliznuća voza koji je prevozio amonijak

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link