Magazin

Mračne tajne elitnog društva: U Francuskoj žrtve incesta svaka 5. devojčica i 13. dečak

Knjiga „Velika porodica“ privukla je veliku pažnju francuske javnosti jer govori o elitnim krugovima porodične pedofilije u elitnim društvenim krugovima. Autorka Kamij Kušner, ćerka Bernara Kušnera, napisala je traumatična iskustva koja su ona i njen brat blizanac u detinjstvu preživeli od strane njihovog očuha.

Porodica Kušner-Duamel predstavlja oličenje pariske intelektualne elite. Bernar Kušner, poznat je kao osnivač „Lekara bez granica” , ministar i stalni gost u televizijskim studijima kao politički komentator. Srpskoj javnosti je takođe poznat kao bivši šef civilne misije Ujedinjenih nacija za Kosovo (UNMIK) od 1999. do 2001.

Njegova prva žena Evelin Pisije radila je kao profesorka politikologije, a njen drugi suprug Olivije Duamel je bio ekspert za ustavna pitanja i vladin savetnik. U ove dve veze rodilo se šestoro dece, a ogroman krug rodbine i prijatelja formirao je jedan uspešan, dobro povezan i akademski briljantan klan.

Kamij Kušner u svojoj knjizi govori o uspesima svojih roditelja, njenom privilegovanom detinjstvu u porodici u kojoj su preovladavale ideje o bezuslovnoj slobodi i “zabrani zabranjivanja”. Ona prepričava neka divna iskustva sa zajedničkih letovanja duž Azurne obale. Stid je tih dana važio za konzervativan i niko se u familiji nije suzdržavao pred očima nevine dece.

Nakon socijalne i političke priče, knjiga vodi ka svojoj mračnoj suštini.

Njen očuh olivije Duamel dve godine je noću odlazio u sobu njenog brata blizanca Viktora, između njihove dvanaeste i četrnaeste godine. Ona je primetila da se nešto čudno dešava, ali u razgovoru sa bratom da li reći majci i rođacima Viktor je rekao da će mu oni poverovati, ali da ih “uopšte nije briga za to”, navodi Kamij u svojoj knjizi.

Kamij je tek 2008. godine otkrila porodici šta se događalo, međutim porodica je postupila baš onako kako su i pretpostavljali. Porodica je kolektivno usmerila bes prema deci, osudivši ih jer su prekršili zapovest i “zavet” ćutanja o mračnim porodičnim odnosima.

Njihov otac, Bernar Kušner je očigledno i sam godinama ćutao o zlostavljanju rođene dece. Nakon što je njegova ćerka izašla javno otkrivajući monstruozne tajne svoje porodice, on ju je podržao i izrazio divljenje njenoj hrabrosti.

– Teška tajna koja nas dugo opterećuje je srećom otkrivena. Divim se hrabrosti moje ćerke Kamij – izjavio je. Nije jasno o kakvoj sreći je mislio.

Ova knjiga podstakla je hiljade Francuza i Francuskinja da progovore o svojim traumatičnim iskustvima. Na Tviteru su pod haštagom #MeTooIncest započeli kampanju progovaranja o teškim i istinitim iskustvima porodičnog zlostavljanja.

Jedna od korisnica društvene mreže pod pseudonimom Mari Šenevans podelila je svoju bol iz detinjstva.

– Bilo mi je pet godina, kada je jedno veče brat moje majke uništio moju nevinost i pomračio ostatak mojih dana. U roku od jedne sekunde ostarila sam sto godina – napisala je.

Deset odsto Francuza, u jednoj anketi, izjasnili su se kao žrtve incesta. Poruke sa stravičnim priznanjima su se nizale.

– Imala sam 13 godina, a on 26 i bio je moj ujak, mornarički oficir – stoji u jednoj objavi.

– Otac mi je rekao da je to normalno, da mora da se vidi kako se razvilo telo njegove ćerke – piše druga korisnica.

– Moj brat je počeo da me siluje kada mi je bilo šest godina – priznaje treća devojka.

Nakon ove kampanje reagovali su političari i pravosudni sistem ove zemlje.

Olivije Duamel je u međuvremenu podneo ostavku na sve funkcije i javno se ne oglašava, a Državno tužilaštvo pokrenulo je svoju istragu, prenosi žena.blic.rs.

Srpski lovci na pedofile otkrivaju najmračnije tajne našeg društva

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
70 Shares
Share via
Copy link