Magazin Novi Sad

Bosketovom „Montopu“ i saradnicima 983 miliona dinara za izgradnju škole u Novom Sadu

skola-jugovicevo-google-earth
Foto: 021.rs (Google Earth)

Više od 983,8 miliona dinara biće izdvojeno za izgradnju nove osnovne škole na Jugovićevu, u delu naselja u kojem se grade stanovi za bezbednjake.

Kako javlja 021.rs, ugovor o izvođenju radova je potpisan sa grupom firmi koju predvode „Montop Pro“ Marka Bosanca Bosketa i kragujevačka firma „Sloga Construction“. One će zajedno uraditi 94 odsto posla na izgradnji škole.

Osim ove dve firme, konzorcijum firmi čine još i „Simbo gradnja“ iz Veternika, „Neo inženjering“ iz Novog Sada i „Montop Pro Technology“, ćerka firma kompanije „Montop Pro“.

Ova grupa firmi bila je jedini ponuđač na tenderu koji je sprovela OŠ „Dositej Obradović“ u čijem sastavu će raditi nova škola na Jugovićevu.

Postignuta cena od 983.892.851,28 dinara je za oko sto hiljada dinara manja od procenjene sume.

Novi Sad je u gradskoj kasi za 2023. godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će ostatak izdvojiti u naredne dve godine.

Ugovoreni rok za izgradnju škole koju će pohađati oko 600 dece je 30 meseci.

Školska zgrada će se graditi u Ulici Aleksandra Benjaka, na parceli od gotovo 15.000 kvadratnih metara, nedaleko od već sagrađenih zgrada. U blizini bi trebalo da se gradi Atletski stadion, ali se o ovoj ideji sve ređe govori u javnosti.

Jednospratna zgrada, za koju je projekat radio „Mod Arhitekt“, imaće površinu od skoro 4.000 kvadratnih metara.

Sala za fizičko će imati tribine sa 129 mesta, kao i svlačionice i toalete sa tuš kabinama.

U školi će biti 18 specijalizovanih kabineta i učionica, kuhinja sa trpezarijom, biblioteka sa čitaonicom, zbornica i druge prateće prostorije. Ova škola će imati i lift.

Iz arhitektonskog projekta se vidi da je planirano da deo zgrade bude namenjen nižim, a deo prostora višim razredima osnovne škole.

Navodi se da je objekat tako projektovan da ima dvosmenski rad sa mogućnošću da u budućnosti bude nadograđen nastavni blok kako bi se omogućilo da škola radi samo u jednoj smeni.

Ko je Vučevićev pajtaš Boske koji prebrojava putnike GSP-a i crpi milione iz džepa Novosađana?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link