Magazin

Momak i devojka koji su zaklali psa osuđeni na kaznu zatvora

Marko Đ. (21) iz Obrenovca i Katarina P. (34) iz Beograda osuđeni su juče u Osnovnom sudu u Obrenovcu na višemesečne kazne zatvora. Nakon što su poglašeni krivim da su mučili, a potom zaklali psa i sve to prenosili preko društvene mreže „Fejsbuk”, osuđeni su na devet, odnosno sedam meseci zatvora.

Sud ih je oglasio krivim za krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja za koje je zakonom zaprećena novčana ili kazna zatvora do godinu dana. Istom presudom, okrivljenima je produžen pritvor u kojem se nalaze od 29. decembra prošle godine, kada su uhapšeni, javlja Politika.

Prilikom odmeravanja kazne, sud je kao otežavajuću okolnost uzeo način na koje je delo izvršeno, ali i upornost okrivljenih koju su pokazali prilikom njegovog izvršenja. Prema nezvaničnim informacijama, Katarina P. je ranije osuđivana zbog posedovanja droge za ličnu upotrebu.

Na izrečenu presudu, pravo žalbe Višem sudu u Beogradu imaju sve stranke u postupku.

Pre i tokom izricanja presude, pred zgradom suda u Obrenovcu okupio se veliki broj ljubitelja životinja i pokreta „Levijatan” koji je otkrio monstruozno iživljavanje nad životinjom i o tome obavestio nadležno tužilaštvo. Incidenata nije bilo.

Iako su po otkrivanju zlodela pojedini mediji navodili da su osumnjičeni pripadnici neke od sekti koje deluju u našoj zemlji, sagovornik „Politike” navodi da su ovakve indicije postojale do kraja suđenja, ali da ih nije bilo moguće dokazati.

– Tužilaštvo je pozivalo nekoliko svedoka, ali su svi oni odbili da se konkretno izjasne da li je ubistvo životinje bio „običaj” neke sekte. Svakako, može da se kaže da je reč o ritualnom ubistvu koje je po načinu izvršenja retko u Srbiji – navodi „Politikin” sagovornik.

Postupak protiv Marka Đ. i Katarine P. pokrenut je na osnovu uznemirujućeg snimka na kome se vidi kako dvoje ljudi, ubijaju psa u Obrenovcu, koje je na društvenim mrežama podelio pokret Levijatan.

Na video-zapisu vidi se kako mladić sa kapuljačom najpre zadobija poverenje psa, češkajući ga i tiho mu pevajući reči „kefo zote”. Već sledećeg trena, on jadnu životinju navodi da legne, zabija joj nož u telo i tu ga drži, dok kuče zavija od bola.

Mladić, vidi se na snimku, tu ne staje. Stopalom mu pritiska njušku, ne prestajući da pevuši. Dok mu pas krvari pod nogama, on menja melodiju. Ne zaustavlja se, čak ni kada pas zacvili poslednji put.

Koliko je prošlo? – pita on osobu koja je snimala, a čiji glas je zvučao kao ženski.

– Treba pet minuta, jel prošlo toliko? – pita je.

– Pa ne baš, jer je trajalo. Još je živ – odgovara ona, na šta on nastavlja da pevuši i drži nož u svojoj žrtvi, čije tužne oči dugo cakle u mraku.

UŽAS U BiH: Majka monstrum pred detetom obesila psa (VIDEO)

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sramotno mala kazna
    Sramotno nam je sudstvo
    Morali su za zločin koji je učinjen sa predumisljajem da dobiju mnogo veću kaznu koja bi bila II upozorenje drugima
    Sramota!
    Sudije sram vas bilo!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
491 Shares
491 Shares
Share via
Copy link