Srbija Vesti

Pesničenje demonstranata i obezbeđenja u Žagubici i tuča odbornika u Aranđelovcu (VIDEO)

zagubica

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, koji se našao u centru pažnje javnosti nakon što je pretio ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, ponovo je ušao u obračun sa ekološkim aktivistima i predstavnicima opozicije.

Na protestu, koji je organizovan zbog najavljenog otvaranja rudnika i kao podrška Milosavljeviću, došlo je do tuče kad je Pavlović izašao ispred zgrade opštine i „šaljući poljupce“ provocirao okupljene.

safet poljupci
Safet Pavlović

Kako saznaje Nova.rs, ispred zgrade Opštine, pored okupljenih građana, našlo se privatno obezbeđenje, koje ušlo u sukob sa ekološkim aktivstima. Tom prilikom, došlo je i do tuče.

Na protesnom skupu viđeni su i predstavnici Levijatana predvođeni Pavlom Bihalijem.

Poslanik Demokratske stranke, Srđan Milivojević za Nova.rs kaže da su posle skupa došli ispred zgrade opštine gde ih je sačekao Safet Pavlović sa dva pripadnika obezbeđenja.

– Poslanica Dveri, Radmila Vasić, popela se na stepenice, a Safet Pavlović ju je uvukao u zgradu opštine. Tamo je bila izložena zastrašivanju, jer je htela da preda u pisarnicu opštine zahteve sa skupa. Pavlović ju je vukao za ruke, a onda je izašao napolje gde je njegovo privatno obezbeđenje nasrnulo na ljude, a pojavili su se neki ljudi sa fantomkama među kojima je u jednom trenutku prepoznat i Pavle Bihali. Nakon toga, poslanici opozicije su svi ušli u zgradu opštine, a tad je Safet Pavlović tri puta udario Aleksandra Jovanovića Ćutu – kaže Milivojević za Nova.rs i navodi da su se nakon incidenata uputili ka policijskoj stanici.

Od predstavnika opozicije u Žagubici su, pored Milivojevića i Jovanovića, poslanici Dveri i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Podsetimo, Pavlović je bio u centru pažnje prethodne nedelje nakon što je aktivista Ivan Milosavljević otkrio u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka da je u decembru prošle godine sedeo u kafiću u selu Krepoljin i da mu je tada prišlo obezbeđenje predsednika te opštine Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je on čekao .

Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Predsednik opštine Žagubica ga je u nekoliko navrata pitao zašto to radi, misleći na Milosavljevićeve objave na društvenim mrežama u vezi s projektima u opštini, pre svega rada rudnika.

U više navrata Pavlović je pitao Milosavljevića koliko ga plaćaju za to.

Pavlović: Ti ako to radiš brez para ti si lud čovek.

Milosavljević: Šta će meni pare? Hoće da nam unište zemlju, vas će prve da rasele…

Pavlović: Znaš koliko plaćaju? 14 000 evra…

Milosavljević: Safete gubite zemlju. Meni u mom Petrovcu da ponudi, koje pare će on meni da da?

Pavlović: Zabole me ku***. Da prestaneš, ovo ti je opomena. Sve tvoje dopisivanje imam. Probili smo ti profil na mesindžeru. Znam ti i lokaciju kad pišeš, zaboraviš da isključiš lokaciju kod kuće. Nismo labavi momci, ne zezamo se. Budeš li nastavio dalje, onda ćemo te zveznemo opet, što se tiče rudnika. U kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo.

Kad je reč o prošlosti, koju je Pavlović spomenuo na kraju razgovora, mediji su pisali da je aktuelni predsednik opštine Žagubica je svojevremeno hapšen zbog posredovanja u prostituciji, jer su u njegovom lokalu prinađene neprijavljene dve Moldavke i jedna Rumunka, osumnjičene za prostituciju. Povezivan je i sa falsifikovanjem dokumenata i štancovanjem deviza. Uprkos problematičnoj prošlosti, Pavlović je 2013. godine ipak postao predsednik ove opštine.

Otprilike u isto vreme, fizički sukob dogodio se i na sednici Skupštine opštine Aranđelovac.

Nemanja Zečević i Ognjen Zečević, sinovi narodnog poslanika Zorana Zečevića iz redova Zavetnika, pretili su i fizički napali odbornika Srpske napredne stranke, na sednici Skupštine opštine Aranđelovac, preneli su mediji, a o tome je izvestila i RTV Šumadija.

Incident se dogodio tokom rasprava po drugoj tački dnevnog reda – Izrada izmene i dopune prostornog plana Opštine Aranđelovac.

Na snimku se vidi koškanje, pritrčavanje i kako Nemanja Zečević, odbornik u lokalnoj skupštini, pritrčava i sa leđa šutira u leđa, pa udara pesnicom u glavu odbornika SNS Mikicu Vasića koji je potom pao, piše Danas.

Stranka Zavetnici u Aranđelovcu se nakon incidenta oglasila saopštenjem objavljenim na društvenim mrežama.

„Današnja 8. redovna sednica Skupštine opštine Aranđelovac je prekinuta zbog skandaloznih govora predsednika opštine Bojana Radović, narodnih poslanika SNS-a Milosava Milojević i Jelene Milivojević, odnosno zbog odbornika SNS-a Mikice Vasić koji je napravio incident a koji je dalje izazvao fizičku reakciju svih odbornika Skupštine“, tvrde Zavetnici u saopštenju.

„Kao opštinski odbor Srpske stranke Zavetnici i odbornici Skupštine smatramo da ovakvo ponašanje predsednika opštine, narodnih poslanika i odbornika Srpske napredne stranke govori u prilog tome koliko ne poštuju građane koji su ih glasali kao ni instituciju Skupštine opštine. Najoštrije osuđujemo izlive mržnje, manipulacije i lažnih optužbi pomenutih članova Srpske napredne stranke“, dodaje se i zaključuje da „ovakve nastupe i izazivanje fizičkih sukoba mogu imati samo oni koji se plaše da će za sve lopovluke i laži odgovarati, kako pred narodom tako i pred nadležnim organima“.

Izvor: Nova, Danas

Ostaće đubre do kraja

Share via
Copy link