Srbija Vesti

Mladi kajakaš iz Sremske Mitrovice Bojan Zdelar šampion sveta!

bojan-zdelar
Printscreen

Srpski kajakaš Bojan Zdelar osvojio je danas zlatnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mladje seniore u portugalskom Montemor o Velju.

Zdelar je vodio od početka trke, a pobedio je sa 65 stotinki prednosti u odnosu na evropskog prvaka Danca Torbjorna Raska. Bronzanu medalju osvojio je Švedjanin Denis Krenen.
„Ovo takmičenje je bilo izuzetno turbulentno za mene. Veslao sam prvo trku na 1.000 metara u kojoj sam imao dobar osećaj i čamac je išao dobro, ali me ta energija ponela. Napravio sam taktičku grešku gde sam u sredini trke otišao previše napred i nije mi ostalo snage za finiš.

U ovu trku sam ušao pametnije, sačuvao sam energiju u sredini kako bih mogao da izdržim u finišu, pošto sam znao da su svi takmičari izuzetno dobri u drugom delu trke, ali ovaj put nisam dopustio da me iko obidje“, rekao je Zdelar za sajt Kajakaškog saveza.

Zdelar je prethodno zauzeo četvrto mesto u jednosedu na 1.000 metara.

On je osvojio drugu medalju za srpski tim u Portugalu, nakon što je Marija Dostanić osvojila srebrnu medalju u istoj disciplini.

Junior Veljko Dovragović je u istoj disciplini zauzeo peto mesto u finalu.

Ženski četverac na 500 metara u konkurenciji takmičarki do 23 godine u sastavu Marija Dostanić, Željana Petrović, Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk, Svetsko prvenstvo završio je na devetom mestu.

Izvor: Beta

Gradonačelnik zloupotrebio decu u političke svrhe zbog “Novog Sada na vodi”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

212 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap