Srbija Vesti

Mladi kajakaš iz Sremske Mitrovice Bojan Zdelar šampion sveta!

bojan-zdelar
Printscreen

Srpski kajakaš Bojan Zdelar osvojio je danas zlatnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mladje seniore u portugalskom Montemor o Velju.

Zdelar je vodio od početka trke, a pobedio je sa 65 stotinki prednosti u odnosu na evropskog prvaka Danca Torbjorna Raska. Bronzanu medalju osvojio je Švedjanin Denis Krenen.
“Ovo takmičenje je bilo izuzetno turbulentno za mene. Veslao sam prvo trku na 1.000 metara u kojoj sam imao dobar osećaj i čamac je išao dobro, ali me ta energija ponela. Napravio sam taktičku grešku gde sam u sredini trke otišao previše napred i nije mi ostalo snage za finiš.

U ovu trku sam ušao pametnije, sačuvao sam energiju u sredini kako bih mogao da izdržim u finišu, pošto sam znao da su svi takmičari izuzetno dobri u drugom delu trke, ali ovaj put nisam dopustio da me iko obidje”, rekao je Zdelar za sajt Kajakaškog saveza.

Zdelar je prethodno zauzeo četvrto mesto u jednosedu na 1.000 metara.

On je osvojio drugu medalju za srpski tim u Portugalu, nakon što je Marija Dostanić osvojila srebrnu medalju u istoj disciplini.

Junior Veljko Dovragović je u istoj disciplini zauzeo peto mesto u finalu.

Ženski četverac na 500 metara u konkurenciji takmičarki do 23 godine u sastavu Marija Dostanić, Željana Petrović, Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk, Svetsko prvenstvo završio je na devetom mestu.

Izvor: Beta

Gradonačelnik zloupotrebio decu u političke svrhe zbog “Novog Sada na vodi”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link