Beograd Magazin

Ministar Ratko Dmitrović kaže da u svom kratkom mandatu ne može da uradi gotovo ništa

Ministar za demografiju Ratko Dmitrović, uveliko poznat po svojim nastupima na Tviteru, kaže da su seoske porodice jedina nada za podizanje nataliteta u Srbiji, a da je njegov mandat suviše kratak da bi se bilo šta poboljšalo na demografskom planu.

Prema njegovim rečima, Srbija ima problem sa demografijom već pola veka što je dovelo do toga da sada imamo manje od 7 miliona stanovnika.

Ministar za demografiju i brigu o porodici Ratko Dmitrović ocenio je da je njegov ministarski mandat kratak da bi se za godinu i po dana uradilo bilo šta osim da se taj problem “izvuče”.

“Pokrenuti su mnogi programi koji su dali pomak po pitanju fertiliteta, odnosno rađanja dece, a da bi nacija opstajala jedna porodica mora da ima dva deteta, a mi smo trenutno na 1,52”, rekao je Dmitrović.

On je rekao da se uzda u to da porodice na selu podignu broj stanovnika, jer se ta “bitka” ne može dobijati u gradu, “u soliteru”.

“Mi tu bitku ne možemo da dobijemo u gradu, mi tu bitku ne možemo da dobijemo u soliteru, ali ne može to biti ni samo na selu”, zaključio je on, prenosi 021.rs.

Prema njegovim rečima, na društvenim mrežama se iznose dobre ideje i dodao je da neće ugasiti svoj Tviter nalog, već će ga koristiti za informisanje o radu svog ministarstva.

Podsetimo da je novi ministar Ratko Dmitrović svoj politički angažman počeo psovkama na Tviteru.

Ovo su novi ministri u Vladi Srbije, Maja Gojković će biti bič za novinare

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

220 Shares
220 Shares
Share via
Copy link