Magazin

Milijarder troši 2 miliona $ dolara godišnje na bolne tretmane kako bi izgledao kao 18-godišnjak

milijarder-se-podmladjuje
Foto: Instagram/ bryanjohnson_

Kad imate višak novca i višak slobodnog vremena, na pamet vam vam mogu pasti razne stvari. Recimo da posvetite svoj život podmlađivanju i skupim analizama kako bi imali telo tinejdžera.

Milijarder Brajan Džonson (45) troši oko 2 miliona dolara godišnje kako bi se podmladio i ponovo izgledao kao 18-godišnjak. Plaća tim od preko 30 lekara i medicinskih stručnjaka koji bi trebalo da mu pomognu da “preokrene proces starenja”.

Redovno ga nadziru i testiraju gotovo svaki njegov organ. Između ostalog, tu su i analize krvi, MRI, ultrazvuk i kolonoskopija, piše 24.sata.hr.

Do sad je napravio 33.537 slika svojih creva. Prati sve – od težine kostiju do broja noćnih erekcija. Ceo proces pažljivo se dokumentuje.

Džonson se budi u 5 ujutru, uzima dvadesetak dodataka ishrani dnevno i jede strogu vegansku hranu koja uključuje raznovrsno povrće, bobičasto voće i orašaste plodove. Vežba sat vremena po 25 ciljanih vrsti vežbi. Na kožu nanosi sedam vrsta krema.

Kaže da dnevno unosi točno 1.977 kalorija, osiguravajući tako da mu nivo telesne masti ostane između 5 i 6 odsto.

Takođe, dva sata pre spavanja nosi posebne naočare koje blokiraju plavu svetlost, a u krevet ide svaki dan u isto vreme.

– Moj svesni um nikad se ne pita šta želim da jedem, pita se moje telo – rekao je, pa pojasnio redovna testiranja organa koja mu rade.

– Ova merenja pitaju moju jetru i moje srce i moju DNK metilaciju šta im je potrebno za biološki napredak. Nema nagađanja, nagađanje ne dolazi u obzir – pojasnio je.

On i njegovi lekari tvrde da je u dve godine smanjio svoju ukupnu biološku dob za više od pet godina, te sada ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju kao 18-godišnjak.

Njegov medicinski tim predvodi Oliver Zolman, 29-godišnji lekar koji istražuje terapije starenja u Kembridžu.

Prodao je kompaniju za 800 miliona dolara

Džonson je postao enormno bogat nakon što je u 30-im godinama života osnovao Braintree Payment Solutions, izuzetno uspešnu kompaniju, koju je 2013. prodao eBay-u za vrtoglavih 800 miliona dolara.

Ali, stil života koji je nekad vodio kako bi izgradio tu kompaniju rezultirao je time da nije bio srećan, postao je depresivan i suicidalan.

Oporavio se nakon što je krenuo na putovanje kome je jedan od ciljeva i bolje razumevanje funkcionisanja sopstvenog tela.

Projekat “reinženjeringa sopstvenog tela” nazvao je “Project Blueprint”, a njegova svakodnevica izgleda kao posao s punim radnim vremenom.

Između ostalog, režim uključuje elektromagnetnu stimulaciju mišića koji se nalaze na teško dostupnim mestima, kao na dnu karlice. Takvom stimulacijom želi da im poveća tonus.

Džonson kaže da mu je cilj da osigura da njegov mozak, jetra, bubrezi, zubi, koža, kosa, penis i rektum funkcionišu kao kad je imao 18 godina.

– The Blueprint ima takvu vrstu potencijala, ponovnog osmišljavanja našeg odnosa sa zdravljem i vremenom, i stvarno bismo mogli da budemo na pragu nečeg dramatično drugačijeg i boljeg – rekao je, a njegov glavni lekar se nadovezao:

– Ne postoji osoba na svetu koja ima 45 godina hronološki, ali 35 u svakom organu – rekao je dr Oliver Zolman, a prenosi Daily Mail.

Džonson i Zolman zajedno čitaju najnoviju naučnu literaturu i koriste Džonsona kao pokusnog kunića za testiranje “obećavajućih vrhunskih tretmana”. Vreme će pokazati koliko su uspeli u tome.

Milijarder (91) i medijski mogul na plaži pokazao novu 25 godina mlađu devojku

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
108 Shares
108 Shares
Share via
Copy link