Srbija Vesti

Milica dala bubreg svom bratu Dušanu i podarila mu novi život

sestra-dala-bubreg-bratu

Sestra Milica (38) dala je bubreg svom bratu Dušanu (29) u Klinici za kartdiohirurgiju u Nišu i podarila mu nov život, javlja JugMedia.

Ovu lepu vest saopštio je doktor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu na kojoj je obavljena transplantacija bubrega, prva nakon 16 meseci pauze koju je nametnula epidemija korona virusa.

“Za samo tri dana nakon operacije, vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) koje su bile povišene kod Dušana za više od 10 puta u potpunosti su se normalizovale. Dušan će imati potpuno normalam život i više mu neće trebati hemodijaliza”,  navodi doktor Milić.

Prema njegovim rečima, urađena transplantacija pokazuje i snagu UKC Niš jer da bi se operacija uspešno obavila bilo je neophodno učešće velike ekipe od oko 30 do 40 članova.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj operaciji – nefrolozima, urolozima, vaskularnim hiruzima, anestezilozima, medicinskim sestrama, svim bolničarima i higijeničarima ovog zaista velikog tima.

U niškom Kliničkom centru oko hiljadu pacijenata čeka donora.

On je apelovao na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu trasplantacioni program jer na organe čeka veliki broj pacijenata.

„Svi mi zajedno želimo Dušanu i Milici sve najbolje u životu i molimo sve one koji budu u prilici da pomognu transplantacioni program jer na transplantaciju bubrega u Srbiji čeka više od 1.000 ljudi. Svi zajedno možemo mnogo, sami svakako manje“, zaključuje doktor Milić.

Betanija ovakvu sreću ne pamti! Rođene sestre se porodile u roku od 24 sata, istovremeno postale i mama i tetka

4.9K Shares
4.9K Shares
Share via
Copy link