Novi Sad

Betanija ovakvu sreću ne pamti! Rođene sestre se porodile u roku od 24 sata, istovremeno postale i mama i tetka

blizanci
Foto: Ilustracija

Anđela (22) i Marina (23), sestre iz Bečeja porodile su se skoro pa u istom danu, utorak uveče i sredu ujutro. Anđela je dobila ćerku Dunju koja požurila da bi bila starija od brata Milana.

Jedna mlada majka petoro dece, postala je u sredu još mlađa baka, pošto su joj dve ćerke u roku od samo 24 sata u Porodilištu “Betanija” u Novom Sadu rodile unuka i unuku. Irena Marić (43) iz Bečeja, znala je da će postati “dupla” baka u krakom vremenskom razmaku, ali krivac što se to desilo uveče, pa odmah ujutro, kriva je beba Dunja koja je htela da bude starija od brata Milana.

Irena je u utorak uveče na Fejsbuku objavila “Dobrodošla, Dunja! Ja baba, hvala ti Bože na ovoj sreći.” Na novu ulogu se još nije ni na privid navikla, a sutradan ujutro je morala da objavi novi status. “Dobrododošao, Milane! I ja opet baba”.

Za Telegraf.rs kaže da je sad na slatkim mukama, kako da podeli svoje vreme, i da priskoči u pomoć obema ćerkama.

– Anđela (22) se porodila oko 21 sat u utorak uveče, 18. maja, a Marina (23) u sredu oko 10 ujutro. Marina je rodila sina Milana, a Anđela ćerku Dunju – priča ova ushićena baka:

– Ovo su mi prvi unučići. Ja sam, eto, rodila sa 20 godina prvo dete, rodila sam ih petoro, sada imam i 43 godine i dva unučeta. Nema veće sreće.

S obzirom na to da je epidemija koronavirusa, posete nisu dozvoljene ni očevima, pa srećna baka čeka da majke i bebe napuste porodilište kako bi ih videla. To bi trebalo da se dogodi još koliko danas.

– Kao da još nisam ni svesna svega. Sve mehanički radim. Dok ih ne vidim, ne pipnem. Sreća, imamo viber, pa nam šalju slike i snimke. Pre smo mogli bar na prozor da ih vidimo, sada ne – kaže Irena za Telegraf.

I majke i bebe su, kaže, dobro, i priča kako je priroda namestila da joj se ćerke porode u roku od 24 sata.

– Anđela je već bila u porodilištu, spremila se za porođaj i samo izašla da da stvari suprugu da ih vrati kući. Tog momenta, druga ćerka Marina, bila je na prijemu. Srele su se, dakle, na vratima Betanije. Obe su se porodile na carski rez. Inače, Marini je malo prošao temin, a Milan se u poslednjem momentu okrenuo, pa doktor nije hteo da je muči jer, ipak je prvorotka. S druge strane, Anđeli je za subotu bio zakazan porođaj, međutim, Dunjica je htela da bude starija od brata – kroz smeh priča Irena:

– One kao da su se dogovarale a trebalo je da bude desetak dana razlike po terminima. Međutim, eto, one su se u 24 sata obe porodile.

Lekari Betanije se, kaže, ne sećaju da su im se dve rođene sestre porodile u ovako krakom vremenskom periodu.

– Slavlje je bilo prvo kod jednog zeta, a onda smo svi zajedo otišli kod dugog. Tako ću i ja sad pola dana provoditi kod jedne ćerke, a onda drugi deo dana kod druge. Slatke su to “muke”.-

Irena je, inače, u utorak postala i tetka, par sati pre nego što je postala baka. Tada je dobila bratanicu Lanu.

Izvor: Telegraf.rs

Svi u novosadskom porodilištu Betanija pričaju o bebi Stefanu i njegovoj mami Tamari

11K Shares
11K Shares
Share via
Copy link