Srbija

Udovica Olivera Ivanovića: „Upozorena sam da se ne pojavim na suđenju“

milena-popovic
Foto: Printscreen Kurir

Milena Popović, udovica ubijenog političara Olivera Ivanovića, prekjuče se nije pojavila kao svedok na suđenju za ubistvo lidera lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, koje je trebalo da se održi pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, zbog, kako je rekla, političkih i bezbednosnih razloga.

Tenzije

Ona je za Kurir objasnila da je dobila informaciju da bi određene strukture, ukoliko se pojavi na suđenju, mogle to da iskoriste i organizuju protest ispred.

Kako je objasnio i sudija Valjon Kurtaj, koji vodi taj postupak, on je dobio mejl od Popovićeve u kom je navela da zbog političke situacije i bezbednosti neće moći da se javi i zahtevala da da izjavu putem video-linka.

– Dobila sam savet od bliskih ljudi, u koje imam poverenje, da zbog čitave trenutne situacije u vezi sa Kosovom nije pogodan trenutak da se pojavim na suđenju, pogotovo imajući u vidu da sam visoki državni funkcioner. Tako su određene grupe planirale da moj dolazak iskoriste za neke proteste. Znamo svi kakva je trenutno politička klima i situacija, velike su tenzije i zato samo smatrali da je ovako najbolje – rekla je Popovićeva za Kurir.

Podela imovine

Dodala je da je iz tih razloga zamolila sudiju da svedoči putem video-linka.

– Ukoliko se situacija ne promeni, ostaću pri tome da i na sledećem ročištu, koje je zakazano za maj, svedočim putem video-linka – istakla je ona.

Osvrnula se i na problem koji ima sa, kako je rekla, „otimanjem porodične imovine u Dečanima“, vredne oko milion evra, koju rodbina njenog pokojnog nevenčanog supruga pokušava da proda Albancima, a njihovog sina Bogdana izostavi iz podele novca.

– Ništa se, nažalost, nije promenilo. Još uvek nisam ništa pravno pokretala jer imam dosta posla, ali treba da se pokrene i ostavina u vezi sa stanom u Beogradu, što će moji advokati uraditi u narednom periodu – rekla nam je ona.

Inače, naredna ročišta na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića zakazana su za 25, 26. i 29. maj.

Milena Popović uživa u ljubavi sa Igorom Jurićem, objavila novu fotku, osmesi sve govore

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link