Magazin

Milena i Dragan – ljubav koja se pamti: „Te njegove reči moj su Oskar“

Legendarni glumac Dragan Nikolić i glumačka diva Milena Dravić bili su jedan od najlepših i najskladnijih parova. Bili su i ostali sinonim večne ljubavi, a jedno o drugom uvek su govorili najemotivnije reči koje se danas prepričavaju.

Dragan je pri prvom susretu sa Milenom imao utisak da je poznaje ceo život, a kako je isticao, osvojila ga je svojom normanošću i neposrednošću.

“Upoznali smo se na snimanju filma “Horoskop”. Ona je tad već bila popularna, a meni je to bio, čini mi se, treći ili četvrti film. Tad sam prvi put vidio Milenu Dravić uživo. Bilo nas je petorica momaka koji su igrali velike uloge, a ona je igrala jedinu žensku ulogu u filmu. Na snimanju smo se sprijateljili. Bilo je to jedno veliko druženje, a kasnije se rodila ljubav”, ispričao je jednom prilikom Gaga Nikolić.

– Kad sam joj prišao imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video, ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja – rekao je jednom prilikom Dragan.

milena-dragan

Milena i Dragan venčali su se u pauzi za ručak, na snimanju filma „Kako su se volele dve budale“, a kuma im je bila koleginica Seka Sablić.

– Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići – rekla je Milena jednom prilikom.

– Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao – ispričala je glumica tada.

Dragan je dao najlepše i najromantičnije obrazloženje zašto je voleo Milenu, a njegove reči, koje je tada izgovorio, i dan-danas mnogi citiraju.

– A ona jednim pogledom uspe da mi pomeri svet i jednim osmehom popravi dan. I onda me pitaju zašto je volim – svojevremeno je izjavio pokojni glumac.

Glumačke legende bile su u braku 44 godine, do Draganove smrti, a kako je jednom prilikom rekao, u braku od četiri decenije lako je bilo naći razlog za kraj, ali da je teže boriti se i sačuvati ga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❤️ Lovers (@lovers.rs)

– Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi – istakao je Nikolić svojevremeno za Story.

Dragan i Milena nisu imali dece, ali su svu decu gledali kao svoju.

– Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastavka vrste. Smatram da je to što nemamo decu veliki nedostatak; ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu decu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećaku Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što nismo imali i oko nje se okreće ceo naš svet – istakao je jednom prilikom slavni glumac.

Oni su proveli decenije u čvrstoj ljubavi i i bilo je nemoguće čuti ih da govore jedno o drugom na loš način.

U prilog tome svedoče i reči koje je Nikolić uputio Mileni jednom prilikom, dok je komentarisao njenu ulogu u filmu „Sutjeska“.

– Kad je već bio bolestan moj Gaga, Dragan Nikolić, 2016. godine je gledao „Sutjesku“. Tada se okrenuo i rekao mi – „Bože, kako si ovo odigrala, kako si lepa.“

Mogu samo da kažem te njegove reči, moj su Oskar – rekla je Milena.

 

Milena Dravić i Dragan Nikolić ponovo zajedno u njihovom Beogradu (FOTO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

171 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
171 Shares
Copy link