Film Magazin

Švaba iz Rana neprepoznatljiv, nakon “Pulsa asfalta” i “Velikog brata” povukao se iz javnosti (FOTO)

švaba
Printscreen

Milan Marić Švaba je pre skoro 30 godina oduševio ulogom u legendarnom filmu “Rane” Srđana Dragojevića, ali je umesto crvenog tepiha u kasnijim godinama odlučio da se maksimalno povuče iz javnog života.

Milan je i u martu 2010. godine odneo pobedu u „Velikom bratu“ kada je proveo trideset dana u kući Velikog brata.

Uglavnom je tokom takmičenja bio tih i povučen, a zaljubio se u Enu Popov koja je tada bila u vezi sa Markom Miljkovićem, sadašnjim mužem Lune Đogani.

– Ovo je jedno odlično iskustvo koje ne može da se poredi ni sa jednim do sada. Drago mi je što sam upoznao sve ove ljude, nedostajaće mi mnogo. Ni sa kim nisam proveo ovoliko vremena, čak ni sa porodicom. U nekim trenucima su mi svi smetali, i tada sam koristio priliku da se sklonim da budem sam sa sobom. Bilo je teških trenutaka i tada sam se osamljivao – rekao je on za “Blic” svojevremeno.

607193_milan-maric03-news1-dragan-kadic_ff
Foto: Dragan Kadić

Nešto kasnije, se preselio u Rusiju za boljim životom, a potom i u Kanadu gde se oženio izvesnom Stelom posle svega pola godine zabavljanja na skromnoj ceremoniji kojoj su prisustvovali kumovi.

Inače, “Rane”, kultni film Srđana Dragojevića, mračna je i bizarna priča o žestokim momcima s ulica Beograda devedesetih, a u osnovi ima istinitu priču o dvojici maloletnih kriminalaca tog vremena.

Pravi Pinki i Švaba bili su Marko Pejković Kameni i Mirko Bešević Beša, klinci s beogradskog asfalta koji su upali u svet „Vidimo se u čitulji“ ekipe. Bili su bliski prijatelji, ali desilo se da je Kameni pucao u Bešu.

Rane
Printscreen

Kasnije, kako bi poravnao račune i spasao prijateljstvo, tražio je od ranjenog druga da mu vrati metak za metak – da ispali jednaki broj metaka u njega.

Obojica su preživeli tu noć, a njihova ispovest zabeležena je u dokumentarnom serijalu „Tragač“.

Dragojević je čuo priču i odlučio da na njoj zasnuje scenario.

Navodno je izbegavao da pogleda reportažu jer nije hteo da previše utiče na priču, podelu uloga i režiju, ali kad ju je pogledao pošto je film završen, izjavio je da su ga zapanjile sličnosti između Beše i Kamenog i glumaca koji su igrali Švabu i Pinkija.

Inače je za glavnu ulogu Pinkija izabrao Dušana Pekića, i to u konkurenciji od pet hiljada mladića – Pekić nije imao glumačkog iskustva, ali činjenica da je imao sličnu životnu priču kao lik Pinkija kojeg je trebalo da glumi bila je presudna.

Izvor: Espreso

Dušan Pekić Pinki: Priča o klincu koji je prerano otišao u legendu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
56 Shares
Share via
Copy link