Magazin

Ovo je Milan koji je 3 meseca umirao u teškim mukama nakon što mu je kiropraktičar slomio kičmu

milan-djuric-2
Foto: Kurir/J.M., Kurir

Milan Đurić, koji je preminuo nakon tri meseca provedenih u komi pošto mu je kiropraktičar slomio vratni pršljen tokom tretmana, biće sahranjen 15. jula na Novom bežanijskom groblju, objavila je porodica.

Kako piše na umrlici, ožalošćeni su majka, brat, rodbina i prijatelji.

Podsetimo,Đurić je 24. marta ove godine je otišao u „Balans mediku“ da mu nameštaju pršljen „atlas“, ali je već u 16.40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici.

milan-djuric
Foto: Kurir

Odmah po hitnom prijemu smešten je u jedinicu intenzivne nege ovog instituta. Lekari su mogli samo da konstatuju prelom kičme, usled koje je čovek i ostao nepokretan a takav je stigao u Institut. Uveden je u veštačku komu, preminuo je u subotu 9. jula na Institutu za ortopediju. Više javno tužilaštvo u Beogradu je dalo nalog da se obavi obdukcija, piše Kurir.

Tretman je obavio prof. dr Slaviša Đurđević, koji je u medijima je predstavljen kao „svetski priznati stručnjak za nameštanje atlasa“.

slavisa-djurdjevic

Dr Đurđević se na sajtu ove klinike hvali da je tretman bezopasan i da traje desetak minuta.

Nijednog momenta, nažalost, nije se pokazalo da je moguć pokušaj buđenja Đurića iz kome.

– Bukvalno tri i po meseca čovek je vegetirao kao biljka. Lekari su davali sve od sebe da mu spasu život, ali, nažalost, mogli su samo da ga održavaju u životu, svesni da će verovatno i tome doći kraj, jer je Đurić praktično umirući pacijent. Upravo zato su omogućili porodici, odnosno majci i bratu Đurić, da ga nekoliko puta bukvalno na trenutak vide. Ništa više nije moglo da se uradi za ovog čoveka, pa su doktori pokazali humanu stranu i dozvolili porodici da ga bar vidi dok je živ – priča izvor za Kurir.

„Džabe zoveš, Zorice, on ti se više neće javiti“: Tragična sudbina Milana preminulog 3 meseca posle tretmana kod kiropraktičara

258 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap