Magazin

Mihajlović: Srbija spremna da pokrene avio saobraćaj, sve zavisi od Evrope

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Srbije Zorana Mihajlović ponovila je danas da su „Er Srbija“ i Aerodrom „Nikola Tesla“ spremni da pokrenu letove, ali da će to zavisiti od dogovora sa evropskim državama i njihovim vazduhoplovnim vlastima, prenosi Danas.

– U ovom trenutku nigde u Evropi nema redovnih linija, niti jasno definisanih procedura – rekla je ona za TV Hepi, saopštilo je ministarstvo.

Ona je dodala da za vreme epidemije virusa korona aerodrom u Beogradu nijednog trenutka nije bio zatvoren, već da je dovožena medicinska oprema, a humanitarnim letovima više od 15.000 građana Srbije vraćeno je u zemlju, dok je oko 13.000 stranaca odletelo u svoje države.

Dodala je da je avio-saobraćaj nešto sasvim drugačije u odnosu na drumski, te da očekuje da lekari daju preporuke kako bi se pre svega uvažilo pitanje bezbednosti putnika u avionu.

– Ni Evropa još nema sve procedure, da li će biti potreban PCR test ili samoizolacija još nije tačno definisano kada je u pitanju redovan avio-saobraćaj. Mi ćemo od 18. maja početi sa letovima iz četiri grada – Londona, Beča, Frankfurta i Ciriha, jer postoji još naših građana koji žele da se vrate u Srbiju – kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da „svi treba da budu ponosni na ‘Er Srbiju’, bez koje ništa ne bi moglo da se realizuje u vreme vanrednog stanja“.

– Država je sada na potezu da pomogne važnim preduzećima, kao što je naša nacionalna avio-kompanija – kazala je ministarka.

Er Srbija od 18. maja leti ka 4 destinacije, od 1. juna povećan broj letova

Reklama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link