Beograd Magazin

Migranti upali u crkvu na Dorćolu i opljačkali vernike

migranti-korona-virus
Reuters/Bernadett Szabo

Dvojica migranta upala su jutros u crkvu Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu u Beogradu i pokrali ljude koji su prisustvovali liturgiji.

Kako saznaje portal Nova.rs oštećeno je nekoliko prisutnih vernika. Građani su jednog napadača uspeli da savladaju, a drugi je pobegao.

Ovu informaciju potvrdio je i Vajo Jović, starešina hrama Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu, koji je naveo da je o celom slučaju obaveštena i policija.

“Da, tačno je. Dvojica su bila, upali su u crkvu tokom liturgije, koja je bila u toku, i oteli su dve tašnice, tri mobilna telefona. Oni se se po ulasku u hram rasporedili na dve strane, a ljudi su, videvši šta se dešava, uspeli da jednog od njih uhvate i oduzmu mu mobilne telefone i novac koji je ukrao. Drugi je uspeo da pobegne, on je odneo dve tašnice, u jednoj je bilo 3.500 dinara, dok je u drugoj bilo 18.000, odnosno cela penzija jedne žene”, rekao je starešina.

Kako je naveo, odmah su pozvali policiju.

“Tog mladića smo predali policiji, dok je drugi uspeo da pobegne. Taj jedan koga smo uhvatili, pokušao je da u jednom trenutku uzme telefon navodno, a ustvari je imao nešto, da li klešta ili nož, ne znam. Ali, sreća, pa je uhvaćen na vreme i nije stigao. Ovo je jedna drskost, zar da ljudima ništa nije sveto, poput liturgije?! Strašno”, rekao je starešina.

Vučić angažuje policiju da noću pod rotacijom dovozi migrante, a danju šalje Vojsku (VIDEO)

152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link