Lifestyle

Znate li za metodu 4-2-4? Evo zašto Japanke imaju besprekoran ten

japan-zene-masaza

Koliko puta ste videli Japanke, divili se fotografijama nastalim u periodu od 20, 30 pa i više godina na kojima se starenje bukvalno ne može uočiti?

Uz genetiku, klimatske uslove, ishranu, Japanke pribegavaju i posebnim ritualima uz pomoć kojih uspevaju da uspore starenje i učine da se godine životnog iskustva ne vide na njihovom licu.

Za postizanje zdrave, čiste kože potrebno je odvojiti vreme, a Japanci su stvorili poseban ritual koji im pomaže da im koža izgleda besprekorno i da se reše kožnih problema. Tehnika traje 10 minuta i ima tri ključna koraka zbog kojih vaše lice (napokon) može zasijati punim sjajem, prenosi 24sedam.

Reč je o metodi 4-2-4, a ova tehnika nege podrazumeva samo 10 minuta vremena.

Prva četiri minuta: Nanošenje ulja

Uljna faza ima za cilj da poboljša cirkulaciju, a u sklopu ove faze koža se masira četiri minuta. Takođe, uz pomoć masiranja i korišćenja ulja omekšava se gornji sloj kože i otvaraju se pore.

Ključno je odabrati pravo ulje. Na primer, ulje jojobe koža brzo upije. Bolje je koristiti ricinusovo ulje, koje pomaže u izvlačenju toksina.

Dva minuta: Faza čišćenja kremom

Nakon masaže, na lice se nanosi malo sredstva za čišćenje. Stručnjaci preferiraju sredstva za čišćenje u obliku kreme umesto pene ili gela jer manje isušuju kožu. Tokom dva minuta lice se čisti nežnim pokretima.

Poslednja četiri minuta: Faza ispiranja

Tokom poslednje faze, prva dva minuta lice se ispira toplom vodom, a naredna dva minuta hladnom vodom.

Naime, topla voda pomaže da se ispere višak ulja s kože i povećava se protok krvi na površini, dok hladna voda može pomoći u sužavanju pora. Ova tehnika pomaže u hidrataciji kože tako da nakon postupka lice izgleda sjajno i sveže.

Holivudske lepotice vratile još jedan zaboravljeni trend –  šiške ipod miške

16 Shares
Share via
Copy link