Srbija Vesti

Medijski senzacionalizam: Objavljeno da se u Lastinom autobusu dogodio teroristički napad, direktor demantovao (VIDEO)

Senzacionalnost kojoj teže mediji u Srbiji zarad veće profitabilnosti potpuno je urušila nekada časnu profesiju. Još jedan primer preuveličavanja informacija i neoslanjanja na činjenice desio se tokom jučerašnjeg dana kada je velika većina medija prenela da je došlo do terorističkog napada u autobusu kompanije „Lasta“ koji je saobraćao na relaciji Dortmund – Beograd.

– U putničkom  autobusu prevoznika “Lasta” koji je saobraćao na relaciji Dortmund- Beograd , sprečen je teroristički napad – preneo je Kurir.

Incident se dogodio u sredu oko 22 sata i 30 minuta, a prema pisanju medija, napadač je nožem nasrnuo na vozača koji je „pukom srećom ostao živ”.

Putnici koji su se tu našli, uspeli su da ga savladaju i pozovu nemačku policiju koja je brzom intervencijom teroristu lišila slobode.

Za sada nije poznato da li napadač pripada nekoj od terorističkih organizacija, napisao je Kurir.

Sa druge strane, direktor kompanije “Lasta” Vladan Sekulić demantovao je medije, izjavivši da nije reč o terorističkom aktu. On je potvrdio da je do napada došlo i da je vozač pretrpeo lakše telesne povrede.

– Putnik koji je napao vozača ušao je na stanici u Minhenu. Napadu nije prethodila nikakva svađa. U jednom trenutku, ustao je sa sedišta i čudno se ponašao. Izvadio je neko malo sečivo i ranio našeg kolegu. Njega su savladali suvozač i ostali putnici, a napadnuti vozač zadobio je, srećom, lakše povrede. Napadača je privela austrijska policija, a svi putnici su dali izjavu – izjavio je direktor SP “Lasta” Vladan Sekulić za Novosti.

Dragan Bjelogrlić ponovo žrtva medijskih naslova

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


40 Shares
Share via
Copy link