Magazin

Dragan Bjelogrlić ponovo žrtva medijskih naslova

Dragan Bjeloglić je već neko vreme u centru medijskih dešavanja. Međutim danas je prvi put odreagovao jer mu se, kako kaže, udara na porodicu, piše Danas. Takođe, poručio je da se nije uplašio i da spremno čeka nove udarce.

Sve otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodicu, decu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj ličnosti, politčaru, funkcioneru sa bilo koje strane, rekao je Bjelogrlić na konferenciji za novinare.

Bjelogrlić i pravni zastupnik njegove porodice advokat Goran Draganić sazvali su konferenciju za novinare povodom pisanja Srpskog telegrafa o udesu koji je njegov sin Aleksej skrivio pre 14 meseci.

Uvek sam bio slobodan čovek, govorio sam slobodno i neću to prestati, rekao je Bjelogrlić.

On smatra da su tekstovi objavljeni 14 meseci posle saobraćajne nezgode objavljeni u trenutku kada je gostovao na tribini dnevnog lista Danas i govorio o stanju u društvu, posle gostovanja u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i kada izlazi druga sezona serije „Senke nad Balkanom“.
Do mene su stigle i informacije da se sprema i tekst o mojoj kćerci i još teksova o meni, naglasio je Bjelogrlić.
Svestan sam da ja nisam ni prvi, ni poslednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ućutkavanja slobodmislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio, poručio je Bjelogrlić.

On je potvrdio da je njegov sin Aleksej imao saobraćajnu nesreću, ali da za razliku od naslova u Srpskom telegrafu nikog nije zgazio i nije pobegao sa lica mesta.

Pozvao je Hitnu pomoć, bio uz povređenog i predložio da sa njim ode u Urgentni centar, što je ovaj odbio. Tada je došao kući, rekao mi je šta je bilo, otišli smo zajedno prvo u Urgentni centar, a potom u policijsku stanicu Vračar, gde se prijavio, prepričao je Bjelogrlić.

Sproveden je pravni postupak kao u sluaču svakog drugog građanina, nije bio privilegovan, što je potvrdio i oštećeni, dodao je Bjelogrlić i napomenuo da su i sada u kontaktu sa čovekom koji je povređen u toj nesreći.

On je citirao i lika iz jedne od njegovih serija: „Vi koji ovo radite mislite da je Srbija samo vaša. Zajebali ste ste, malo je i moja“.

Draganić je rekao da je Srpski telegraf prepisao krivičnu prijavu, ali je problem u naslovima teksta „Bjelin sin zgazio čoveka“ i „Bjelin sin slomio nogu motoristi, pa ga ostavio na putu“.

Sve činjenice su u evidenciji MUP i Javnog tužilaštva. Aleksej nije zgazio čoveka, nije ga ostavio i nije pobegao sa lica mesta, rekao je Draganić i dodao da to piše i u krivičnoj prijavi koju su objavile novine.

Draganić je rekao da je na Bjelogrlića, koji tada imao 18 godina, primenjen princip oportuniteta i da je naredba javnog tužioca bila da se uplati oko 1.200 evra, a ne nikakva nagodba porodice Bjelogrlić sa povređenim čovekom.

On je naglasio i da je sada najvažnije da cela Srbija zaista čuje šta se dogodilo, a da li će biti tužbe protiv Srpskog telegrafa odlučiće kasnije porodica Bjelogrlić.

Bjelogrlić: Mislim da niko ne zna kuda idemo, ja mogu samo da slutim, a te slutnje me plaše

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

316 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap