Magazin

Kako izgledaju Majine ruke nakon što se 6 sati borila sa koronavirusom (FOTO)

Maja radi kao medicinska sestra u jednoj beogradskoj kovid ambulanti, a kako izgleda jedna smena na prvoj borbenoj liniji najbolje opisuje fotografija koju je podelila na društvenim mrežama.

Ona je svojom objavom želela da pokaže javnosti kolike žrtve podnose medicinski radnici koji se svakodnevno bore protiv koronavirusa.

Ona je trenutno na dužnosti kao kovid sestra u jednoj od bolnica u Beogradu. Maja je takođe i samohrana majka, koja je poput brojnih drugih zdravstvenih radnika ovog leta žrtvovala svoj odmor kako bi pomagala obolelima.

Ovako izgledaju Majine ruke nakon šest sati provedenih u zaštitnoj opremi:

medicinska sestra ruke

Posle skidanja skafandera, Maju i njene kolege i koleginice čeka i mukotrpan proces dezinfikacije, koji nije nimalo prijatan, a uvek postoji i velika opasnost da će se nešto prevideti i da će virus dospeti i u njihov organizam.

Hrabra i požrtvovana, Maja za sve nas ima apel koji treba da upamtimo sledeći put kad nas bude mrzelo da nosimo masku, ili ispoštujemo propisane mere:

“Mi smo sada samo ime na skafanderu… Nemamo lica, ruke, noge… ne pijemo vodu 6 sati, ni kapi vode u sebi nemamo, i to sve sa jednim ciljem… da neko preživi.

Budite odgovorni! Nosite maske! Ne pravite žurke da biste pokazali da nemate strah i da ste kul! Ovde niko nije kul, kad to shvatite više nema party družine, već samo mi.

Da bi ova imena ponovo dobila lice, da bi naša deca ponovo dobila majke koje se ne boje da ih zagrle, da nastavimo da živimo… Pomozite nam da se nikad vise ne sretnemo a da nam ne vidite lice i ne znate ko smo.

Možda cemo vam se dopasti bas takvi kad izgovorimo svoje ime, a ne bude bilo potrebe da ga čitate napisanog markerom na oklopu koji je sve samo ne udoban”, napisala je Maja, a preneo portal Nova.

Medicinska sestra iz Vršca: Odleteće mi glava ako ovo objavim, ali ipak stavljam glavu na panj

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

165 Shares
165 Shares
Share via
Copy link