deca iz zvecanske
Magazin

Medicinska sestra iz Zvečanske dobila otkaz

Medicinskoj sestri Đ.A. iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, u petak je zvanično uručeno rešenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je za Politiku u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja.

Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đ.A. jedno od dece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

Neposredno pre nego što je potvrđeno da joj je uručen otkaz, u Centru u Zvečanskoj održan je i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad Zoran Đorđević.

„Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posledice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da ceo postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo. Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedelja. Posle svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom“, kazao je Đorđević posle sastanka.

On je dodao i da, kad je reč o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, oni treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvek da stane iza njih.

„Jer oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav koju novac ne može da plati“, naveo je ministar.

Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocenili da je Đ.A. neadekvatno reagovala. Đorđević i zaposleni u Centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi „Politika“.

Je*o zakon, ako ga ne kršiš! Jel tako „medicinska sestro“?

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

1 Comment

Click here to post a comment