Balkan Koronavirus Srbija

Cena 600 dinara: Maske koje same ubijaju virus, za višekratnu upotrebu uskoro i u Srbiji

Demanti: Nema dokaza da maske sa bakar-oksidom pruižaju veću zaštitu od koronavirusa, u odnosu na druge zaštitne maske.

U Hrvatskoj će se uskoro u prodaji pojaviti specijalne maske koje imaju antivirusna svojstva, piše Bizlife.

Reč je o maskama izraelskog proizvođača koje izgledom ne odudaraju od hirurških jednokratnih maski, ali materijal sadrži bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima, pišu hrvatski mediji.

Prodavaće se po ceni od 40 kuna (oko 600 dinara).
Iz kompanije Rinigard koja je uvoznik navode da već imaju upite zainteresovanih za kupovinu tih maski i iz Srbije, ali i Mađarske, Austrije i Švajcarske.

Navode da će se cena u zavisnosti od naručenih količina verovatno menjati, odnosno da će biti povoljnije.

Maska se može koristiti višekratno, dok se fizički ne uništi, ne polije vodom ili se značajno ne zaprlja. Uz svakodnevno nošenje može se koristiti i do mesec dana.
Maska se u kontinuitetu može nositi do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Izraelski naučnici koji su je osmislili razvili su je na osnovu tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njena efikasnost vremenom ne smanjuje Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji žele zaštitu od koronavirusa.

Na sajtu proizvošača se navodi da maske imaju učinak od 99,9 odsto kada je u pitanju filtriranje bakterija i smanjenja prisutnosti virusa.

Virusi i bakterije se filtriraju u višeslojnoj maski kao i značajno smanjuju kad se nađu u kontaktu s površinom maske.

Sastoji se od troslojne zaštite od kojih je prvo bakarno vlakno na bazi mikro čestica, koje presreće viruse, drugi sloj drži virus zarobljen u sloju i umanjuje njegovo delovanje i inhibira njihove biološke strukture i delovanja, a treći sloj čine bakarna vlakna na bazi mikro čestica i osiguravaju protok čistog zvazduha bez virusa.

 

oznake

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
755 Shares
755 Shares
Share via
Copy link