Magazin Srbija

Majka i sin, maser i cvećarka, unakazili desetine ljudi za 5 godina vođenja lažne estetske klinike

maser i cvećarka
Printscreen

Trend plastične hirurgije popularniji je iz godine u godinu, a zbog, često, vrlo visokih cena koje se plaćaju za takve zahvate, pune ruke posla imaju i nadrilekari. Da posledice mogu biti katastrofalne pokazao je i poslednji primer u Srbiji.

Sava Knežević maser iz Batajnice i njegova majka cvećarka Danijela, latili su se skalpela i na neki neobjašnjiv način ubedili ljude da su oni stručnjaci za estetsku hirurgiju. Da ova priča bude još apsurdnija, oni su otvorili ordinaciju na Terazijama i potpuno nesmetano radili hirurške zahvate punih pet godina.

Postavlja se prvo logično pitanje, ko kontroliše rad privatnih ordinacija?!

Predsednik Republičke stručne komisije za plastičnu hirurgiju Marijan Novaković ovaj neverovatan slučaj nazvao je čistim kriminalom.

– Preko udruženja i komore se godinama borimo sa time da samo određene specijalonosti i edukacije mogu da se bave tim jednim segmentom kompletne plastične hirurgije. Istraživali smo posle dojave kolega iz Hrvatske o navodom doktoru. On nema licencu, niti ima završene osnovne medicinske studije. Zdravstvena inspikcija kažnjava samo verifikovane i nema pravo da uđe u druge ustanove koje nisu zdravstvena ustanova – rekao je za jutarnji program TV Prva Novaković.

Doktor je istakao da rad masera nije bio registrovan i da je tek skrenuta pažnja kada su se javili nezadovoljni pacijenti:

– Po zakonu, niko ga ne mora da kontroliše sem ako ga neko od pacijenata ne prijavi. I to izgleda kao velika rupa u zakonu, mora se nešto korigovati, a i pacijenti moraju da se osveste – naglasio je ovaj hirurg.

Ovih 6 zemalja su Meka plastične hirurgije – dođeš star, odeš plastičan

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link