Srbija Vesti

Masakr pasa u Smederevskoj Palanci, krvnici vatrenim oružjem „lovili“ ulične životinje

sm pal
Printscreen

U noći između 12. i 13. oktobra dogodio se nezapamćeni masakr uličnih pasa na ulicama Smederevske Palanke. Objavljeni su i snimci sa sigurnosnih kamera okolnih zgrada, a stanovnici pokušavaju da alarmiraju javnost da među njima žive krvnici koji su vatrenim oružjem krišom „lovili“ napuštene životinje.

Identiteti ubica i dalje su nepoznati, a širom društvenih mreža mogu se pročitati osuđujući komentari ljubitelja životinja.

Među prvima oglasio se lokalni odbor Pokreta slobodnih građana.

Oni su obećali da će podneti i krivične prijave protiv nepoznatih počinilaca.

„Borićemo se za izmename pravnih akata i insistiraćemo na odgovornom ponašanju vlasnika kao i drastično strožim kaznama za one koji životinje povređuju, zlostavljaju, zapostavljaju i ubijaju, između ostalog jer verujemo da takve osobe predstavljaju realnu opasnost za celo društvo“, navode oni na svom Tviter nalogu.

Danas u 18 časova održaće se protest aktivista i ljubitelja životinja kojima je dosta manijakalnog iživljavanja pojedinaca i politike nezainteresovanosti i nekažnjavanja ovakvih monstruoznih postupaka.

– Ovo nećemo zaboraviti. Ima nas dosta kojima je preko glave nereagovanja, zatvaranja očiju i okretanja leđa od gorućih problema. Oni koji su ubijali pse u stanju su da ubiju i čoveka i zato pozivamo sve ljude i organizacije da se sutra u 18 časova pridruže protestu – kazala je tokom jučerašnjeg dana za Fonet jedna od aktivistkinja koja je zbog svoje bezbednosti želela da ostane anonimna.

Objasnila je svoje ime ne želi javno da podeli jer se plaši odmazde, pre svega zbog toga što su počinioci i dalje na slobodi.

Na internetu osim osuda i kletvi, mogu se pronaći i komentari koji problem vide u ljudima koji hrane ulične pse. Verovatno ne shvataju da bi gladne i žedne životinje bile još agresivnije i opasnije od onih namirenih o kojima komšiluk vodi računa.

Problem je sistemske prirode i neophodno je da država učini sve što je u njenoj moći da spreči patnju životinja i ljudi, da nađe kvalitetno, ali i civilizovano rešenje za problem nagomilavanja pasa lutalica.

Svi su složni u oceni da su neophodne najoštrije kazne za napuštanje i izbacivanje životinja, ali pre svega za sadiste koje je neophodno istrebiti iz našeg društva.

Krvavi sport sve popularniji u Srbiji, divlje životinje muče iz zabave

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link