Magazin Novi Sad

Među SNS provokatorima u Novom Sadu i Marko Bosanac Boske, udario demonstranta

marko-bosanac-boske
Foto: Printscreen/021.rs

Vlasnik kompanije Montop HRS Marko Bosanac Boske našao se među grupom momaka koja se na Mostu slobode sukobila sa okupljenim građanima koji su protestovali.

Prilikom blokade mosta zbog Zakona o eksproprijaciji, izmena Zakona o referendumu i multinacionalne kompanije Rio Tinto, došlo je do sukoba između momaka koji su automobilima došli na most i okupljenih građana.

Kako piše portal 021.rs, među grupom momaka koja se sukobila sa građanima, nalazio se i vlasnik kompanije Montop HRS Marko Bosanac Boske. Bosanac je nosio crni kačket i običnu masku.

U početku je bio među grupom koja je izašla iz automobila i nije ulazio u verbalne sukobe sa građanima.

Kako se vidi na snimku koji je načinio 021.rs, on je u jednom momentu prošao pored kola, prišao jednom od demonstranata i udario ga u glavu.

Nakon toga je došlo do „stampeda“ demonstranata, koji su najurili grupu. Ubrzo je došlo i do sukoba kod Policijske uprave Novi Sad, posle čega je grupa momaka pobegla.

Marko Bosanac Boske je vlasnik kompanije Montop HRS, koja uspešno posluje u Novom Sadu.

Između ostalog, vlasnik je preduzeća Montop Pro, Montop Group, Montop Pro Technology, dok je suvlasnik Top Work-a, koje se nalazi u likvidaciji.

Kako se navodi u jednom razgovoru objavljenom pre nekoliko dana, Montop Pro je „začetnik projekta razvoja najsavremenijih optičkih telekomunikacionih mreža u Srbiji“.

Kompanija Montop HRS prethodnih godina je dobijala poslove od pojedinih komunalnih preduzeća u Novom Sadu i Vojvodini.

Bosanac je viđen na fotografijama kraj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića prilikom obeležavanja slave Srpske napredne stranke.

Opozicioni političar Borislav Novaković dovodio je u vezu gradonačelnika sa Bosancem, kojeg optužuje za kriminalne radnje.

Nasuprot tome, Privredna komora Srbije dodelila je Bosancu nagradu za Regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu.

Dodajmo i da tokom ovih protesta policija nije reagovala, iako je bilo policijskih službenika u civilu.

Grupa koja se sukobila sa demonstrantima ostavila je automobile na mostu, zbog čega je most bio blokiran i nakon što je raskrsnica bila „oslobođena“. Posle nekog vremena pojavila se grupa koja je sela u automobile i otišla sa mosta.

Ovo su huligani koji su kamenjem gađali demonstrante u Novom Sadu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

221 Shares
221 Shares
Share via
Copy link