Magazin

Hrabra Marina preletela pola planete i uspešno operisana u klinici koju je sama pronašla

marina

Marinu Minić (31) iz beogradskog naselja Kotež bivši momak je 2018. godine ranio sa četiri metka i prikovao za invalidska kolica. Dve godine posle ranjavanja u cvećari u Zemunu gde je tada radila ova hrabra devojka je konačno operisana.

Marina nam se sa osmehom i optimizmom javila posle operacije koja će joj pomoći da izađe iz invalidskih kolica na koje je osuđena od tragičnog događaja.

– Operisana sam u petak uveče. Operacija je trajala nekoliko sati, odmah su me probudili i vratili u moju sobu. Davali su mi infuziju, pijem antibiotike. Bole me leđa, ali daju mi neke dobre droge, pa je podnošljivo – uz šalu i osmeh priča Marina, a prenosi Telegraf.

Draga rodbino,prijatelji…
Razlog zbog kojeg smo moja ćerka Marina i ja preleteli pola sveta se dogodio juče po našem…

Posted by Katica Minic Ex Gavric on Saturday, 21 November 2020

Vedra je i ne posustaje, iako ima i temperaturu, što je, kako nam objašnjava, propratni simptom zbog sečenja.

– U ponedeljak kreću vežbe i mapiranje aparata, pa ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati – kaže ova mlada žena.

Kako je ranije ispričala za naš portal, reč je o eksperimentalnom zahvatu lekara iz Tajlanda koji će joj pomoći da pomera noge posle operacije.

– Za hod će mi trebati meseci rehabilitacije. I opet je pitanje koliko ću moći da hodam. Nadam se da ću moći bar neke kratke relacije da prelazim na nogama – pozitivna je Marina.

Podsetimo, te 2018. godine, kada je ranjena, tri od četiri metka su napravila ozbiljne probleme u njenom organizmu. Jedan od metaka je ušao u kičmeni kanal i u toj meri oštetio kičmenu moždinu da je ona od tada vezana za invalidska kolica.

Njen bivši je sebi tada presudio sebi, a ona se posle dva dana probudila u šok sobi Urgentnog centra.

– Kada sam upucana, išla sam na operaciju kičme, a onda i stomaka (eksplorativna operacija abdomena) i jedan manji zahvat (sutura vagine). Od 4 metka, 3 su napravila problem. Te noći sam bila na poslu u Zemunu. Došao je, pucao u mene, pa u sebe – ispričala je Marina.

Trebalo je da bude operisana 10. maja ove godine, ali je zahvat koji bi mogao da joj promeni život pomeren na 4. novembar zbog epidemije korona virusa, kada je sve stalo. Ipak, kako je sama rekla, dobila je “drugu šansu”, a uz pomoć humanih ljudi, prikupila je neophodan novac za put, smeštaj i operaciju u tajlandskoj bolnici.

Mlada Novosađanka je bila žrtva masakra u Žitištu, a danas je heroina kojoj se klanjamo

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

31 Shares
Share via
Copy link