Magazin

U Marinu je bivši dečko pucao 4 puta, a sada ima još 4 meseca za spas

marina minic

Krajem februara prošle godine 30-godišnja Marina Minić iz Koteža doživela je tragediju iz koje je jedva izašla živa. Njen bivši dečko ranio ju je sa četiri hica iz pištolja, a zatim je izvršio samoubistvo. Marina je pala u komu i nakon 2 dana se probudila u šok sobi Urgentnog centra.

Gotovo dve godine kasnije, Marina je jaka devojka koja pronalazi nadljudsku snagu da se nosi sa onim što je ostalo kao posledica te tragične noći. Tri od četiri metka su, kako navodi za portal Telegraf.rs, napravila ozbiljne probleme u njenom organizmu. Jedan od metaka je ušao u kičmeni kanal i u toj meri oštetio kičmenu moždinu da je ona sada vezana za invalidska kolica.

– Kada sam upucana, išla sam na operaciju kičme, a onda i stomaka (eksplorativna operacija abdomena) i jedan manji zahvat (sutura vagine). Od 4 metka, 3 su napravila problem. Te noći sam bila na poslu u Zemunu. Došao je, pucao u mene, pa u sebe – započinje svoju priču Marina i dodaje da je toliko već puta ispričala šta se desilo, da skoro i ne zamucne više.

– Još uvek boli, ali je lakše. On je preminuo isto veče, a ja sam se probudila dva dana kasnije u šok sobi u Urgentnom. Psihijatar mi je rekao da moram da razgovaram o tome, ako hoću da mi bude bolje – navodi naša sagovornica.

Bilo je, kaže, svega. Posle tragične noći, prošla je kroz razne faze.

– Pila sam neke lekove prvih 10, 15 dana, nisam mogla da spavam, imala sam košmare. Ali posle se to stabilizovalo. Kad sam krenula sa vežbama, onda je zapravo postalo mnogo bolje. Tada sam počela da učim da se brinem o sebi – priča Marina o svojoj životnoj borbi.

Na putu do boljitka, bilo je i perioda kada ništa, čak ni da sedi, nije mogla sama.

– Nisam mogla da se kupam sama, da se oblačim sama, ma nisam mogla ni da sedim sama. Biti nesposoban i nemoćan je zaista grozno – kaže Marina za Telegraf.rs.

Ono što joj je igra sudbine servirala, ovu jaku devojku nije oslabilo. Naprotiv, učinilo je još snažnijom. Posle skoro dve godine od traumatične noći, trudi se, kako priča, da bude aktivna koliko god može.

– Družim se, izlazim po malo, volim da kuvam. Ne radim još uvek, ali i to imam u planu. Dosadno je bez obaveza – priča nam ova vedra devojka.

Marina ne pomera noge, niti oseća bilo šta ispod nivoa pupka. Međutim, to može da se promeni. Lekari jedne klinike iz Tajlanda vrše zahvat kojim ugrađuju aparat u kičmeni kanal koji prenosi električne impulse preko povređenog dela kičmene moždine, to jest prave mehanički bajpas.

– Tu kliniku sam pronašla na internetu i pitala sam svog neurohirurga šta misli o tome. Složili smo se da probam i eto nas sada tu. Operacija je zakazana za 10. maj 2020. godine i nadam se da ćemo sakupiti novac do tad – veruje Marina.

Kaže i da je oduševljena tom pričom jer je, kako navodi, oko 160 ljudi u celom svetu uradilo taj mehanički bajpas.

– Od toga je njih 74 operisano na Tajlandu i svi su pokazali poboljšanje stanja, tako da sam ja jako optimistična i boriću se svim silama da bude bolje. Za samu operaciju je potrebno 90.000 evra, ali tu ima još stvari koje treba platiti, poput putnih troškova, obroka za mesec dana tamo, lekova i medicinskih suplemenata i ortoza za stopala (jer mi stopala padaju, opuštena su, a ortoze ih drže – kaže naša sagovornica.

Marini su potrebna i nova kolica, jer ta koja ima samo što se ne raspadnu, zbog čega je ovoj devojci potrebno ukupno 100.000 evra.

Da Marina ponovo hoda! Budimo humani!

Pomozimo Marini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 758 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human758 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006112-46

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004317.9
IBAN: RS35160005400004317955
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Prazna kutija za humanitarnu pomoć i kesa sa smećem su sunovrat Srbije u jednom kadru

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link