Magazin

Marijan Vajda: Mediji su manipulisali informacijama, Novak nije rekao poslednju reč u tenisu

vajda
Printscreen

Dugogodišnji trener Novaka Đokovića progovorio je za slovačke medije o situaciji u kojoj se njegov pulen našao. Marijan Vajda je u Bratislavi proveo ovaj turbuentan period jer nije bio u Novakovom timu koji se uputio u Australiju na prvi Grend slem sezone.

Ne skriva ljutnju u svojim izjavama.

– Morao sam da se smirim, jer i dalje ne razumem to što su mu uradili, dugo nisam video takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim delom krivi jer su manipulisali informacijama. U U Australiji su pogotovo konstantno podgrevali stav protiv Đokovića. Ne znam kako bih se poneo da sam bio tamo. Čak i ovde, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam verovao da takva stvar može da se dogodi. Svi znaju da je putovao samo sa jednim ciljem – da odbrani trofej na prvom grend slem turniru u sezoni – rekao je Vajda za slovački Sport.

Održavao je tokom ove krize povremenu komunikaciju sa Novakom, ali svedoči o teškoj situaciji kroz koju je prolazio srpski teniser.

– Nije mnogo ni koristio telefon. Slao sam mu poruke ohrabrenja i neke linkove. Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo, verovatno je mnogo patio. Podneo je sve, ali obeležili su ga, bio je to politički proces. Imaće značajne posledice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost – naveo je Vajda.

Mediji su podsećali povremeno na bojkot Vimbldona 1973. kada su teniseri pokazali solidarnost prema Nikoli Piliću. Sada međutim situacija izgleda potpuno drugačije.

– Mnogi igrači su pisali i njemu i meni, saosećali su s njime. Ipak, neće da govore u javnosti. Nigde u javnosti nećete naći koliko je večeri Novak proveo za kompjuterom razgovarajući sa mnogim igračima o njihovim uslovima života, kako može da im pomogne, uvek je pomagao svima. Čak i ono sa biciklima u karantinu u Melburnu prošle godine, tokom cele pandemije se borio za njih. Imam osećaj da igrači nemaju dovoljno pravih izvora informacija, mediji ih pogrešno navode i uglavnom su protiv Đokovića – tvrdi slovački trener.

Pitanje vakcinacije na ostalim turnirima sada je u prvom planu, a sportski rezultati su nekako van glavnih tokova iako se mediji u inostranstvu trude da izoluju Novakov slučaj iz sportskih rubrika nakon što je doneta odluka o deportaciji.

– Ne razumem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u maju – svet ne zna šta će se u ovoj pandemiji desiti i za mesec dana… Ne želim da potcenim situaciju, ozbiljno je stanje u svetu, ali koja je svrha u januaru raspravljati o tome? Da li je to i dalje sport – zapitao se Vajda.

Postoji opravdani strah da je Novak možda razmišljao i o kraju karijere, međutim Vajda veruje da ovo nije kraj i da se stvaraju novi motivi kod srpskog tenisera. Ipak, ni sam nije siguran kakvi će biti naredni koraci.

– Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Niko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boleće ga dugo i biće mu teško da sve ovo izbaci iz glave. Ipak, poznajem ga, veoma dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao poslednju reč u tenisu – zaključio je Vajda.

Srđan Đoković: Za sve vas koji se brinete za Novaka… (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


82 Shares
Share via
Copy link