mara cabric
Beograd Lifestyle Magazin

Baka iz Beograda pliva, trči, vesla, skija, vozi rolere i jedna je od najpametnijih Srpkinja

Ukoliko nešto želite dovoljno snažno i posedujete snnu volju, prepreke praktično ne postoje. Ova baka iz Beograda je živi dokaz te tvrdnje. Ona pliva, trči, vesla, skija, vozi rolere, a osim toga govori i nekoliko jezika, članica je Mense i jedna je od najpametnijih Beograđanki. Uz to je i diplomirani matematičar i specijalista za informacione tehnologije.

Danas je penzionerka i višestruka državna šampionka u veslanju u veteranskoj kategoriji. Mara Čabrić je gostovala u jutarnjem programu TV Prva i govorila o svom životu, a preneo portal b92.

Na konstataciju voditeljke da je ova žena pravo čudo u Srbiji jer se njene vršnjakinje žale na bolove, a da se ona oseća kao devojčica, Mara odgovara da zdravlje dolazi iz glave.

„U stvari mi je jako žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno. Sport je divna stvar, ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čine to isto?“, pita se Čabrić i dodaje: „Ne prestajemo da se bavimo sportom zato što starimo, nego starimo zato što prestajemo da se bavimo sportom.“

Prema njenim rečima, njene vršnjakinje se fizički ne osećaju dobro zato što su se zapustile i čovek mora celog života da bude aktivan u svakom smislu. Fizički i mentalno organizam mora da se održava.

Mara Čabrić podelila je iskustvo sa gledaocima o svom veslanju u veteranskoj konkurenciji, jer je jedina žena, o osvajanju medalje i uopšte o bavljenju žena sportom u Srbiji.

Da li vam je dete natprosečno inteligentno, kroz primer male Iranke sa većim IQ od Ajnštajna

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

163 Shares
163 Shares
Share via
Copy link