Magazin

Porodica dečaka čija je priča šokirala svet odbila novac za put u Diznilend

Slučaj maltretiranog dečaka Kvejdena Bejlsa potresao je čitavu planetu, a sada je njegova porodica odlučila da novac prikupljen za put u Diznilend donira u humanitarne svrhe.

Podsećamo, dečakova majka je na društvenim mrežama objavila potresni video njenog uplakanog sina, kojeg su školski „drugari“ maltretirali zbog visine.

Taj video je izazvao buru širom sveta, ali i veliki broj poruka podrške Kvejdenu, pa je u internet kampanji za njegovu porodicu prikupljeno 308.000 dolara.

Iz porodice Bejls ističu da su dirnuti tim činom, ali žele da se koncentrišu na „prave probleme“.

„Ovaj mali dečak je maltretiran. Koliko ljudi, crnaca ili belaca, izvrši samoubistvo zbog maltretiranja koje trpe“, izjavila je Mandanara Bejls, Kvejdenova tetka za NITV, a preneo BBC na srpskom.

„Želimo da novac ode organizacijama iz naše zajednice kojima je potreban. Koliko god želeli da vidimo Diznilend, mislim da će ovako ipak naša zajednica dobiti više“.

Kako navode, novac će dobiti dve organizacije – Svest o patuljastom rastu Australije i Balunu fondacija isceljenja.

Porodica Bejls je u kontaktu i sa Bredom Vilijamsom, američkim komičarem, koji je patuljastog rasta, a koji je pokrenuo kampanju za Kvejdena.

U međuvremenu je Kvejden dobio priliku da izvede na teren ragbi tim u Kvinslendu, a dobio je i veliki broj poruka podrške.

Poruke su mu poslale i neke slavne ličnosti, poput holivudskog glumca Hjua Džekmena i košarkaša Enesa Kartera.

Novi bizaran trend: Osnovci zakazuju tuče, snimaju ih i prodaju za 50 dinara (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

80 Shares
Share via
Copy link