Lifestyle

Make up pravila koja slobodno možete prekršiti

Svi imamo neka pravila kojih se pridržavamo pri šminkanju i svakodnevno otkrivamo nova. I dok su neka od njih zlata vredna, poput onog da se korektor nanosi pre pudera ili da šminku obavezno treba skinuti pre spavanja, neka pravila slobodno možete prekršiti. Evo i koja:

  1. Crvenokose ne bi trebalo da nose crveni ruž

Crveni karmin je dopušten svima. Crvenokose mogu izgledati fantastično s crvenim usnama, posebno sa narandžastim tonovima, nalik boji paradajza. Važno je izbegavati plave podtonove i, naravno, biti umeren.

  1. Svetlucave senke su samo za tinejdžerke

Naprotiv, obična matirana senka može naglasiti “upale” oči koje imaju žene u zrelijim godinama. Svetlucave senke privlače svetlost, pa vas čine svežijima, a dodatni bonus je da odvlačite pažnju s bora na licu. Zapamtite i da svetlucavo ne znači šljokičavo.

  1. Jarke boje ruža nisu za tanke usne

Važno je znati razliku između svetlih i tamnih tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene ili boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Takođe, usne oblikujte olovkom, čime ćete vizuelno postići puniji izgled.

sminkanje-trend
pixabay.com
  1. Smokey eyes ne izgleda dobro na bledoj koži

Crne i sive nijanse ovde nemaju monopol: nijanse poput bronzane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svetlu kožu.

5. Pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj puti

Svaka od nas ponekad želi da se poigra pastelnim bojama. U tome nema ništa loše, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati nositi. Poenta je u održavanju kontrasta. Najbolje je poigrati se ružičastom, bojom lavande, svetloplavom ili zelenom. Pre svega, pripremite kapke tako što ćete na njih naneti puder koji će pružiti dobru bazu kako bi se senka istakla.

  1. Odlučite se – ili smokey eyes ili naglašene usne

Ključ je u kontrastu. Na primer, ako imate svetlucavi smokey eyes, neka karmin bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definisan, s pažljivo počupanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi.

O starletama i kobilama

budiin

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link