Magazin

Majkl Džordan će donirati 100.000.000 $ za borbu protiv rasizma

majkl-dzordan-2

Brend „Džordan“ će posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i novonastale situacije u SAD donirati 100.000.000 dolara u narednih deset godina.

To je u petak uveče objavio brend u vlasništvu kompanije „Najki“ napravljen za legendarnog košarkaša Majkla Džordana.

Iako se tokom cele karijere trudio da bude van politike, Džordan se nedavno oglasio na društvenim mrežama porukom protiv rasizma.

– Duboko sam tužan, potresen i jednostavno besan. Vidim svuda bol i izlive ljutnje i frustraciju. Stojim uz one koji se bore protiv rasizma i nasilja prema tamnoputim ljudima u našoj zemlji. Dosta nam je – naveo je pre par dana Džordan.

Konkretan potez biće ogromno ulaganje u borbu protiv rasizma.

– Mi smo Džordan brend, crna zajednica. To je više od jednog čoveka. Uvek je bio porodica. Mi predstavljamo ponosnu porodicu koja je prevazišla prepreke, borila se protiv diskriminacije u zajednicama širom sveta i koja je radila svakog dana da izbriše mrlju rasizma ili štetu nepravde.

– Danas objavljujemo da će Majkl Džordan i Džordan brend donirati 100 miliona dolara tokom sledećih deset godina organizacijama posvećenim osiguravanju rasne jednakosti, socijalne pravde i većeg uspeha u obrazovanju – navodi se u saopštenju.

Aleksandar Katai dobio otkaz u LA Galaksiju zbog rasističkih ispada supruge

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link