Poznati Vesti

Veliki Majkl Džordan oborio novi rekord i donirao 10 miliona $ za radost bolesne dece

Džordan
Foto: Nathaniel S Butler / NBAE

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, veliki Majkl Džordan, bio je poznat kao neprikosnoveni vladar igre između dva obruča, a najnovijim potezom je pokazao da ima i ogromno srce.

Proslavljeni američki košarkaš donirao je juče (15. februar) 10 miliona dolara humanitarnoj organizaciji “Make-A-Wish”, uoči njegovog 60. rođendana.

To je najveća donacija koju je neki pojedinac uputio u 43-godišnjoj istoriji ove organizacije, prenosi Beta.

– U protekle 34 godine, bila je čast biti partner “Make-A-Wish” i pomoći da tolika deca dobiju osmeh i sreću. Njihova snaga i otpornost tokom tako teškog perioda u njihovim životima je zaista bila inspiracija – rekao je šestostruki NBA šampion, koji u petak slavi 60. rođendan.

Bivši igrač Čikaga i Vašingtona, sada vlasnik Šarlot Hornetsa, podržao je 1989. godine ovu organizaciju, koja pomaže deci sa teškim bolestima.

Imenovan je za glavnog ambasadora ove organizacije 2008. godine, zbog “uticaja koji je promenio život deci i njihovim porodicama”.

– Ne mogu da zamislim bolji rođendanski poklon od toga da vidim druge da mi se pridruže u podršci “Make-A-Wish”, tako da svako dete doživi magiju da mu se želja ispuni – rekao je Džordan.

Izvor: Beta

Džordan je Pipenu ‘oteo’ slavu i novac, a sada mu je Majklov ‘mali’ maznuo ženu

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
68 Shares
Share via
Copy link