Srbija Vesti

Majka iz Pećinaca: Vratite decu u matični vrtić, odakle nam 20.000 mesečno za gorivo do Šimanovaca

majka iz pećinaca
Foto: Printscreen

Majka čijem detetu nije dozvoljeno da ide u vrtić u Pećincima, Jelena Mihajlović, pozvala je na konferenciji za novinare ispred predsedništva Srbije nadležne da donesu odluku o vraćanju ove dece u matični vrtić, i istakla da roditelji dece iz tog mesta nemaju novca da voze svoje mališane do 30 kilometara udaljenih Šimanovaca, gde su ih prosvetne vlasti poslale, prenosi Nova.rs.

Zamenica predsednika Demokratske stranke i narodna poslanica Dragana Rakić je napomenula da „ovde nije problem u smeštajnim kapacitetima, već je problem u političkoj odluci“, prenosi N1.

– Roditelji se kažnjavaju preko svoje dece, istakla je Rakićeva.

– Dokle god budemo držali konferencije za medije ovde ispred Predsedništva, mi ćemo biti jedna nesrećna zemlja, u kojoj žive obespravljeni građani. Onog trenutka kada naši građani i građanke budu mogli da uđu u Narodnu skupštinu i da vam kažu ono što imaju da vam kažu, tada ćemo početi da uvodimo red i zakon u ovu državu, a Srbija će početi da liči na jednu od uređenih i normalnih demokratskih država, rekla je Rakićeva.

Ona je dodala da se već tri meseca vodi borba da se deca iz vrtića u Pećincima, koja su stavljena na listu čekanja, vrate u svoj vrtić.

– Iako imamo izveštaj prosvetne inspektorke da je direktorka Predškolske ustanove u Pećincima nezakonito postupila, naloženo joj je da vrati decu u vrtića, ta direktorka, Anita Volčevski to još uvek nije uradila. Zato postavljamo pitanje kako je moguće da se jedna direktorka oglušuje o nalaz prosvetne inspekcije, dodala je ona.

Jelena Mihajlović smatra da je u pitanju „svinjarija jednog lokalnog moćnika kome niko ne može ništa“, i da mu „neko mora stati na put“.

– 60 kilometara ja moram svakog dana da pređem da bi moje dete moglo da ide u vrtić. Pritom, telefon koji smo dobili za informacije na rešenju je nepostojeći. Kako da se majke jave? Odakle mi pare? Odakle mi 20.000 dinara za gorivo, samo da bi mi dete išlo u vrtić. Da li treba da uzimam poljoprivredni kredit da bi mi dete išlo u vrtić, zapitala je Jelena Mihajlović.

Izvor: Nova.rs, N1

Jakša (5) i Sofija (2) iz Pećinaca ne mogu u ‘SNS vrtić’ zbog nepodobnih roditelja (FOTO)

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link