Ljubimci

Mačor Piko je preživeo gaženje automobila, bio u komi 3 dana i ostao slep, a sada je TikTok senzacija

piko
Printscreen

Otkrićem interneta, a naročito ekspanzijom raznoraznih društvenih mreža svoje momente slave osim ljudi, ima i sve više životinja. Oni imaju vlastite profile na mrežama, verne i mnogobrojne pratioce. Jedan od takvih je i mačak Piko, koji je u ranom životnom periodu potpuno oslepeo.

Piko je norveška šumska slepa maca i njegov život bio je osuđen na propast kad ga je automobil udario, ali sve se promenilo kada su ga udomili Mari-Žozi i Monika iz Kanade.

Čim ga pogledate, odmah vidite da se Piko razlikuje od ostalih mačaka. Pretpostavlja se da je oslepeo zbog infekcije koja je uzrokovala glaukom na oba oka.

Piko je bio lutajuća mačka, a onda ga je udario automobil i bio je u komi tri dana pre nego što se čudesno oporavio.

@picoblindcatReply to @freestyle_platinums since a lot of people were asking for his story on how he was blind 🙂 ##cute ##cat ##blind♬ Send Me on My Way – Guy Meets Girl

Mari-Žozi i njezina ćerka Monika otišle su da posete Pika kod lokalnog veterinara, a kada su ga videle odmah su odlučile da mu pruže dom kakav je i zaslužio.

Pre pet godina, dok je još bio malen, vlasnici su primetili kako se njegove zelene oči pretvaraju u sive. Odveli su ga veterinaru i otkrili da ima glaukom na oba oka.

– Većinu vremena on se jako dobro snalazi, ali ponekad naleti na nameštaj. Vrlo dobro poznaje put oko kuće – rekla je Mari-Žozi.

@picoblindcatNightmares are the worst. 😬 or Maby just a dream who knows . And yes he sleeps with his eyes open. don’t worry I gave him a hug after ##blind

Osim što je pronašao dom ljubavi, Piko je i internet zvezda zahvaljujući svom TikTok profilu, gde ga prati 98.000 ljudi, piše Mirror, a prenosi DDL.

U Turskoj se otvara trospratni grad mačaka sa 64 delux sobe

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

63 Shares
Share via
Copy link