Magazin Novi Sad

Crteži Lorene (10) iz Novog Sada oživeli na unikatnim košuljama i pokrenuli pravi mali porodični biznis

lori camicie
Foto: Lori Camicie

Kažu da treba slušati decu – a maštu desetogodišnje Lorene iz Novog Sada osluškuju njeni roditelji već pune dve godine. Svoje bajkovite ilustracije Lorena je utkala u klasične bele košulje i crtež po crtež, zajedno sa svojom porodicom kao vetrom u leđa, stvorila pravi mali brend, jedan od, rekli bismo, najšarmantnijih novosadskih.

– Ideja za Lori Camicie javila se tokom korone, kada je suprug doneo Loreni da proba neke košuljice, priča nam Dajana, Lorenina mama.

– Pomislila sam kako bi one bile još lepše da se na njima nalazi neki crtež. Zamolila sam Lorenu da nam nacrta nešto što zamišlja da bi lepo izgledalo na toj košulji. Ona je osmislila crtež „Little queen“ i tako je započela naša priča.

Lorena je tada imala osam godina, a svi crteži koji su tokom dve godine poneli njen potpis, razvrstani su po fasciklama.

Srećan kaktus, zaljubljena maca, usnula sirena, samo su neki od brojnih likova koji su rasli zajedno sa Lorenom i njenom maštom, a mnogi od njih tek čekaju da osvanu na nekom od modela tog brenda.

– Njena kreativnost ne ogleda se samo u njenim crtežima, kaže Dajana. Mi uz svaku kupljenu košulju dajemo bukmarker. Upravo to je bila njena ideja. Kada sam je pitala „Šta misliš, Lorena, šta bismo mogli da poklonimo ljudima uz naš paket?“, ona je rekla „Bukmarker!“. Njena je ideja i da počnemo da radimo i haljinice.

Trake za kosu i skranči gumice takođe su deo njihove ponude. Modele Lori Camicie vole i u prestonici, porudžbine stižu i do Bosne i Hrvatske, a ta kreativna porodica je primetila da su među najzainteresovanijim kupcima oni koji rade sa decom – vaspitači, učitelji, profesori, logopedi…

Rado ih nose i Lorenini drugari.

– Neke drugarice nose moje trake za kosu i skranči gumice. Jedna drugarica je poručila četiri košulje za mamu i sestre i to me je jako obradovalo. Čak je i sa paketa skinula i našu „Lori“ nalepnicu i nalepila je na svoj udžbenik. Bilo mi je baš drago, priča nam Lorena.

Dodaje da je tokom raspusta „za svoju dušu“ uradila po koji crtež, ali se uglavnom trudila da pusti „mozak na ispašu“ i da se kupa. Trenutno je najviše inspiriše da crta korejske devojčice, a do sada joj je najdraži crtež, jedan od skorijih – devojčica i ptica.

Pored crtanja, Lorena ima dosta hobija – ples, jahanje, učenje jezika. Želela bi da ples i pevanje ostanu njen hobi i kada odraste, a sebe u budućnosti vidi kao programerku.

Dajanina želja je, sa druge strane, da taj brend, koji je postao sinonim za negovanje dečje kreativnosti, nastavi da raste – da ga kasnije preuzme Lorena, a zatim, možda, i neki novi, Lorenini klinci. Što ne deluje nemoguće, jer ideja joj ne manjka.

– Ima ona još neke ideje koje nisu baš lake da se sprovedu – govori nam Dajana kroz smeh.

A Lorena nam odaje da joj je želja jedan „Lori“ paket sa celim autfitom.

– U njemu bi bila majica, farmerke, skranči gumica, patike – dobro, to je baš komplikovano, to nećemo sigurno raditi.

Neće raditi i ne rade ni po narudžbini, niti košulje sa crtanim likovima, a dosta je, kaže Lorenina mama i takvih upita u njihovom inboksu.

– Naša autentičnost se ogleda u tome što su to crteži naše ćerkice, koji ne mogu da se nađu nigde, ni u jednoj prodavnici. To je nešto što je naše, lično, porodično.

Uigrani tim iz tog mikrosveta u kojem svako svakoga inspiriše ulazi u treću godinu slanja, kako ističu, raskošnih razglednica iz Lorenine mašte, a mi jedva čekamo da vidimo kuda će ih ona sve uspeti da pošalje. Lorena, mi ipak nekako verujemo u onaj tvoj izmaštani „Lori“ autfit sa farkama i patikama.

Novosadski muzičar napravio brend odeće da pomogne napuštenim životinjama

Čitajte Luftiku na Google vestima

Sandra Žigić

Lingvistkinja bačena u novinarsku vatru. Zaljubljenica u umetnost, mediteranske gradiće i kulinarstvo. Reči i začine biram pažljivo

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

210 Shares
210 Shares
Share via
Copy link