Koronavirus Srbija

Lončar upozorava: Napravili smo specijalne timove, nikome nećemo gledati kroz prste!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovo je danas apelovao na sve da poštuju propisane mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i poručio da će oni koji ih se ne budu pridržavali biti strogo kažnjavani, bez izuzetaka.

Gostujući na Pinku, ministar je naveo da su se pojavili snimci okupljanja u zatvorenom prostoru gde je dozvoljeno maksimalno 30 ljudi, a bilo ih je 200, 300, 500, 600, kao i da je bilo koncerata, pena partija sa više stotina ljudi, te poručio da se to neće tolerisati, prenosi Tanjug.

– Mi smo do sada imali više hiljada inspekcijskih nadzora i više od sto podnetih prekršajnih prijava. Upozoravamo sve, napravili smo zajedničke timove inspektora Ministarstva zdravlja i policije i uveli kontakt telefon na koji se može prijaviti nepoštovanje mera – 011/ 6350322 – rekao je Lončar.

Istakao je da je najvažnije zdravlje ljudi i dodao da će zajedničke ekipe Ministarstva zdravlja i policije izlaziti na teren i da nikome neće „gledati kroz prste“.

– Mogu da se žale koliko god hoće, mere su donete i moraće da se poštuju i tu neće biti izuzetaka – naglasio je Lončar.

Naveo je da je bilo koncerata u zatvorenim prostorima, da postoje snimci toga i dodao da će biti podnete prekršajne prijave jer „imamo dokaz šta ste radili“.

– Kazne će biti drakonske jer ne želimo da dozvolimo da nam se dešavaju stvari koje niko normalan neće da radi sebi i drugima, da bi neko imao par sati zadovoljstva. Ljudi, nije vreme, sačekajte da ovo prođe, da se pojavi vakcina i uđemo u bezbednu zonu. Svi bismo voleli da se povodimo, ali nije vreme – kazao je on.

Predrag Kon besan zbog nastupa popularne pevačice: Potpuno bojkotovanje mera!

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

81 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap