Magazin Poznati

Srpska košarkašica bila je dublerka Sofiji Loren: Lepotom zavela Beograd i Holivud (FOTO)

ljubica otasevic
Printscreen/Youtube/Vuk Dapcevic

Bila je jedna od najboljih košarkašica one velike Jugoslavije. Koliko je ostavljala bez daha svojim umećem na terenu, toliko je „hipnotisala“ i van njega, vanvremenskom lepotom, obrazovanjem koje je stekla na Filozofskom fakultetu, neopisivim šarmom i gospodskim držanjem.

Ljubica Buba Otašević, nekadašnja košarkašica „Crvene zvezde“, dres je obukla u 18. godini. Odigrala je šest fantastičnih sezona i osvojila šest titula prvaka Jugoslavije.

U 24. godini Ljubica napušta košarku i odlazi u Italiju kako bi usavršila jezik.

U Londonu sreće američkog producenta Karla Formana koji joj zbog neverovatne sličnosti sa Sofijom Loren nudi ulogu njene dublerke u filmu “Ključ” Kerola Rida. Ljubica je tu prepoznala svoju šansu za uspeh.

Počinje da uzima časove glume, menja ime u Ljuba Bodin i traži sreću u Holivudu. Iza nje je ostalo i nekoliko malih uloga, a domaćoj publici najpoznatija je po epizodnoj roli u čuvenom filmu “Ljubav i moda”.

Pred Ljubicom su klecale noge mnogim muškarcima. Jedan od njih bio je i milioner Enrik di Portanova, ali je nakon četiri godine njihov brak propao, a Ljubica je posle razvoda dobila 1,5 miliona dolara. Prva ljubav bio joj je košarkaš Srđa Kalember, a potom se zabavljala sa poznatim fudbalerom Partizana, reprezentativcem Milošem Milutinovićem.

Ljubica se retko vraćala u Srbiju. Ipak, o svakom njenom dolasku naširoko se pričalo u javnosti. Jednom prilikom pojavila se u skupocenoj limuzini svog supruga, što nije moglo ostati neprimećeno.

– Kada je došla u Rim Ljubica je tamo snimala jedan film, i mama je puno snimala po svetu isto, ali se posle nije hvalila time, onda je Ljubicin muž upoznao mamu i rekao ‘Pa, šta je ovo? Je l’ ste vi svi takvi u Srbiji – govorila je svojevremeno o Ljubici glumica Jelena Žigon i dodala da su njih dve zaista ličile.

Postojale su priče da Ljubičinoj lepoti nije odoleo ni čuveni nobelovac Ivo Andrić koji je dolazio na utakmice Crvene zvezde samo zbog nje.

Poslednje dane provela je u Hjustonu, gde je i preminula 1998. godine u 65. godini.

Udala se za glumca čije je postere kačila po sobi, a najbolje godine provela s muškarcima koji je nisu voleli

42 Shares
Share via
Copy link