Magazin Novi Sad

O Aidinim ljubavnim jadima raspravljaju obične žene novosadske, saveti samo pršte

aida

Ljubavni problemi, zvani muke po ženama, u današnje vreme veoma često se rešavaju na društvenim mrežama. Traže se saveti tipa šta raditi kad vas muž prevari, a ni mađijanje Novosađankama nije strano kada je u pitanju zadržavanje ljubavi.

Velika polemika na temu ljubavnih vodila se prethodnih dana u jednoj Fejsbug grupi za žene iz Novog Sada kada je jedna Aida, pomalo neiskuno, anonimno pokušala da dobije savete žena za svoj ljubavni problem i kako da zadrži momka kog voli. Njeno pitanje glasilo je ovako:

“Ženice, molim vas za savet, ali moram ovako anonimno. Naime, imam problem sa jednom rospijom koja uporno pokušava da me skloni od mog momka. Uspeva joj jer je ćerka lokalnog predsenika Mesne zajednice, a moj momak radi za njega. Žene, vi ne možete da zamislite šta ona sve radi. Ja ne znam kako da se odbranim. Pomoć!”.

Ubrzo, počeli su da se nižu saveti, a na meniju svega – od ostavi ga nije te vredan, do bori se svim silama za ljubav.

Evo samo nekih primera:

“Ja sam imala isti problem SAMO DA ODEŠ KOD JEDNE ŽENE NA KLISI, ona će ti pomoći, ali moraš da poneseš nesto njeno, da joj vrača”

“Ma da, vračbinama ga primami….. smešni ste. On ako hoće sa tobom hoće ako neće, šta ga silite”

“Ako dozvoli da bude “sklonjen” tj. odvojen od vas, ni ne zaslužuje da se bavite njime….”

U čitavu raspravu ubrzo se uključila i Amneris, devojka koja zavodi i uslovljava Aidinog momka, ćerka lokalnog moćnika. Tek tada su počele da pljušte optužbe i nastala je prava drama, a žene su se našle u čudu.

Ipak, ubrzo su Novosađanke uspele da povežu imena i priču, te su shvatile da je ovaj anonimno neanonimni post na Fejsbuk grupi zapravo samo deo dobro osmišljenog marketinškog plana. U pitanju je promocija opere Aida koja će 15. septembra na veličanstven način otvoriti 161. sezonu Srpskog narodnog pozorišta.

I sam post je ubrzo editovan.

“Hvala svima koji su se uključili i hvala na savetima. Ovo nisu lažni profili i to iz prostog razloga što mi u Operi Srpskog narodnog pozorišta verujemo da operu čine ljudi. Ukoliko želite da čujete rasplet ove priče i upoznate Novosađanke koje stoje iza Aide i Amneris, 15. septembra vas čekamo na Petrovaradinskoj tvrđavi.”

Opera Sprskog narodnog pozorišta otvoriće 15. septembra 161. sezonu najstarijeg teatra u Srbiji spektakularnim izvođenjem Veridijeve opera Aida.

Aida će biti izvedena u skladu sa originalnom idejom kompozitora – pod vedrim nebom, među zidinama Petrovaradinske tvrđave, sa više od 350 učesnika na sceni- muzičara u orkestru, članova hora, domaćih i međunarodnih solista, baletskih igrača i velikog broja statista za poznatu scenu marša vojnika.

– Biće to opersko iskustvo nalik onome u Verdijevo vreme, kada su se kalanderi podešavali spram velikih premijera. Najstariji nacionalni teatar, u tako teškim okolnostima, otvara još jednu sezonu. Već je to izazov – objašnjava direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Poruka Roberta Beninjija voljenoj supruzi je dokaz da život zaista jeste lep

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
25 Shares
Share via
Copy link