Magazin Srbija

Radnici Linglonga ponovo ometali TV ekipu da radi svoj posao, snimak je nadrealan

Foto; Printskrin/ NewsmaxAdria/ YouTube

Tri kineza, u uniformama bez oznaka ponovo su sprečavala novinarsku ekipu da radi svoj posao. Snimci koji kao da su sa skrivene kamere, na kojima ovi najverovatnije radnici Linglonga skakucu ispred kamere, stoje ispred novinara i rastežu jakne ne bi li zaklonili kameru, su slika i prika Vučičevih spasilačkih investicija. Ova kompsnija je iz Kine proterana zbog svoje prljave tehnologije ali smo im mi poslužili kao smetlište i utočište na kojem su se vrlo brzo snašli a sada i gospodare kao da su na toj zemlji vekovima.

Bahato ponašanje i nepoštovanje zakona kineskog Linglonga,Vlada Republike Srbije proglasila projektima od “nacionalnog značaja”. Njihov negativam uticaj  sa katastrofalnim posledicama na Zrenjani ostaje nevidljiv za nadležne inspekcije i Vladu, te se pitamo šta treba da se dogodi da se zaustavi ovaj ekološki geonocid koji ćemo plaćati ljudskim životima.

Ivan Živkov ispred Građanskog preokreta za Novu Tv je rekao da Linglong krši čak 4 zakona države Srbije.

– Kao što je gigantska građevina tako je i gigantsko kršenje zakona. Prekršen je Zakon o planiranju izgradnje, Zakon o državnoj pomoći, Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu i Zakon o zaštiti prirode. Pokrajniski građevinski inspektor je krajem aprila izašao na teren I utvrdio da je Linglong gradio 8 objekata na preko 48 hiljada kvadratnih metara, nelegalno, bez građevinske dozvole.

Nakon toga, građevinski inspektor je naložio zatvaranje gradilišta i uklanjanje bespravno podignutih objekata.

Objekti nisu ukinuti, gradiliste nije zatvoreno te je to najverovatnije razlog što su Kinezi pokušali da spreče TV ekipu sa holandske nacionalne televizije da snima a sada ponovo i TV ekipu Nova TV.

U uniformama, bez ikakvih oznaka i bez ikakve namere da objasne šta tačno rade, tri kineza su ponovo sprečavale novinare da rade svoj posao. Novinar  Željko Veljković je pokušao da izveštava, pogledajte kako je sve to izgledalo.

Gojkan Stojinković, aktivista Narodne stranke je tom pilikom rekao da u Zrenjaninu postaje svakodnevnica da vas negde na javnoj površini na zemlji na kojoj stojite, koja je vlasništvo republike Srbije, neko  sprečava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV NOVA (@novas.tv)

Podsećamo, obezbeđenje gradilišta fabrike automobilskih guma Linglong kod Zrenjanina pokušalo je da spreči ekipu holandskih novinara NOS (Nederlandse Omroep Stichting) u nameri da snimi izjavu aktiviste Građanskog preokreta Ivana Živkova ispred gradilišta fabrike.

Pripadnici obezbeđenja su prvo pokušali da ubede novinare da nemaju pravo da snimaju, a nakon što im je objašnjeno da se snima javni prostor i građanin koji na ulici daje izjavu, uskakali su između kamere, novinara i Živkova. U jednom trenutku su fizički odgurnuli snimatelja i kameru pa su novinari zapretili zvanjem policije.

Čija je ovo zemlja?

Linglong dobio krivičnu prijavu zbog nelegalne gradnje 8 objekata

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

167 Shares
167 Shares
Share via
Copy link