Srbija Vesti

Linglong dobio krivičnu prijavu zbog nelegalne gradnje 8 objekata

Vučić
Foto: FoNet/Kabinet predsednika (arhiva)

Nevladina organizacija Građanski preokret je danas podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica investitora Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin i odgovornog lica izvođača radova China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, zbog izvršenog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole.

Postoji sumnja da se radi o težem obliku ovog krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora, navodi se u saopštenju.

Iz Građanskog preokreta tvrde da je građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj utvrdio je da je kineska kompanija Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole.

Građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglong u Zrenjaninu. Prva stranica tog dokumenta pojavila se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama, a sada je utvrđena njegova autentičnost kažu iz ovog udruženja.

krivična prijava
Foto: Građanski preokret

Iz dokumenta je vidljivo da je građevinski inspektor dan ranije, 27.04.2021. godine doneo i Rešenje kojim je Linglongu naređeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata.

Izvor: Građanski preokret

Zrenjanin 17 godina bez pijaće vode, a grad za 448 miliona Linglongu gradi vodovod

Julija Vojinović

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • I treba ići do Strazbura. Država je uzela kineski kredit da sa 86 miliona evra pomogne izgradnju super zagađivača Ling Longa, poklanja 97 hektara najplodnije oranice, uzeće kineski kredit i za autoput, grad plaća 450 miliona za izgradnju vodovoda, toliko novaca daje podobnoj firmi i za “razminiranje” plodne oranice, otvara aveniju … Za građane nema čiste pijaće vode već 17 godina, iako je ta ista garnutura, u drugim dresovima, sa Italijanima potpisala garancije države da novu Fabriku vode neće platiti ni Srbija, ni pokrajina, već potrošači kroz novu cenu česmovače. Fabrika izgrađena a mi, na radost vodene mafije, kupujemo flaširanu vodu sumnjivog kvaliteta (jedan isti punjač iz BG prodaje razne vrste česmovače). Izvinjavamo se što nas pravite maloumnim.

279 Shares
279 Shares
Share via
Copy link