Magazin Srbija

Piroćanci samo da se ne istroše, napravili zebru za pijane pešake, vodi direktno u žbun

pirot-zebra-lezeci-policajac

Poznati smo kao jako duhovit narod, a i skloni da svakom kraju „prikačimo“ neku etiketu, pa je, eto, žiteljima Pirota pripala „čast“ da budu okarakterisani i u hiljadama viceva opisani kao velike štediše, da ne kažemo škrtice. Ali, da će baš ovoliko da štede i u stvarnosti, e to nismo mogli ni da sanjamo.

Naime, danima se na društvenim mrežama „vrti“ fotografija prinudnog usporivača brzine, takozvanog ležećeg policajca i to iz Pirota.

Fotografija bi bila u redu da se zna o kom je saobraćajnom remek – delu reč. Asfaltni ležeći policajac ili pešački prelaz koji niotkuda vodi ni za gde, pitali su se mnogi korisnici društvenih mreža, prilično zbunjeni. Što i ne čudi, prizor malo ili malo više čudan:

U Ulici Vojvode Stepe, kod parka Barje, postavljen je asfaltni ležeći policajac, a umesto da se on belom farbom delimično ofarba kako bi bio vidljiviji vozačima, debele bele pruge idu van njega sa obe strane pa izgleda kao pešački prelaz – „zebra“, koja sa jedne stane kreće od trotoara, ali se završava pravo u živu ogradu kojom je park ograđen.

Ipak, samo nekoliko dana nakon što je ovakva signalizacija bila predmet podsmeha i zabave na mrežama, nadležni su reagovali i prefarbali višak belih pruga u crnu, kako bi se izjednačio sa asfaltom.

Ipak, komentari tu nisu stali, pa se sada komentariše i ovakvo iznuđeno rešenje nadležnih, jer nije uobičajeno da se ležeći policajac radi asfaltom, već su ti usporivači uglavnom od gume, prenose Južne vesti.

Problem ne da nije rešen ovim „zamazivanjem“ nego je isto izazvalo salvu šegačenja i komentara, od pogađanja da li su ležećeg policajca postavili na pešački prelaz ili obrnuto, do toga da je destinacija pešačkog žbunje – živa ograda oko parka, pa malo toga na celoj slici i ima smisla.

„Odličan je. Prvi deo prelaziš desno od ležećeg, a drugi levo, tako da je policajac uvek između tebe i automobila, a garant ga zaustavlja.“, jedan je od dovitljivih komentara. „To je za pijane pesake. Ako uspe da predje ostavljaju ga da prespava u zivoj ogradi. Ako ne – hitna.“, setio se drugi.

Svakako, osvanule i su i brojne fotografije sličnih primera iz različitih gradova Srbije, od Zemuna do Sokobanje, tako da izgleda da većina gradova srbije ima po jedan žbunjeni pešački prelaz.

Ležeći Piroćanac tako je izazvao makar salve smeha, preko potrebnog u ovom svakodnevnom ludilu u kome bitišemo.

Ispred vrtića prelaz koji ne vodi nikuda i prepreke bez smisla i logike – lajtmotiv života u Srbiji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

187 Shares
187 Shares
Share via
Copy link