Magazin Putovanja

Braća Grci priznaju i kinesku i rusku vakcinu, na more možemo već polovinom aprila

grcka-zastava

Građani Srbije će ove godine moći na letovanje u Grčkoj uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom, uz negativan PCR test ili brzi test, a grčke granice će za naše turiste biti otvorene najverovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja.

Ministri truzma Srbije i Grčke, Tatjana Matić i Haris Teoharis, potpisali su Memorandum o sertifikaciji vakcinacije.

Grčki ministar je  rekao da će njegova zemlja prihvatiti sve vakcine, uključujući i kinesku i rusku, iako one još nisu prihvaćene na nivou Evropske unije.

Nakon sastanka saopšteno je da će građani Srbije u Grčku moći već sredinom aprila, odnosno da tada očekuju otvaranje granica.

Takođe, građani Srbije moći će u tu zemlju da uđu i preko Makedonije i Bugarske.

– Da bi se turistička industrija normanizovala potpisali smo zajednički “Izjavu” koja je pečat naših dveju zemalja. Moramo da obezbedimo sve uslove za putovanje. Srbija je zabeležila bolji napredak imunizacije od naše zemlje, a nadam se da će tako biti i kod nas – priznao je Teoharis.

Direktor asocijacije JUTA, Aleksandar Seničić rekao je prethodno da je jedan od prioriteta da se ulazak omogući svima koji su se vakcinisali, bez obzira na poreklo cepiva, ali i onima koji se nisu vakcinisali, piše Blic.

– Veoma je značajno da građani koji se nisu vakcinisali imaju izbor i da Grčka priznaje PCR ili antigenski, ali i test na antitela, što bi ljudima omogućilo da na jeftiniji način putuju – objašnjava Seničić.

Ograničenja za nevakcinisane u Srbiji, ili kako diskriminacija postaje privilegija

948 Shares
948 Shares
Share via
Copy link