Magazin

Lekarki u Nemačkoj uručen otkaz jer je izašla 28 minuta ranije sa posla, tužila bolnicu i dobila 400.000€

operacija-bolnica

Nemačka se pominje kao “obećana zemlja” za naše zdravstvene radnike, međutim kako tamo funkcioniše zdravstveni sistem pokazuje i slučaj lekarke koja je dobila vanredni otkaz nakon što su je kolege prijavile da je nakon 24-satnog dežurstva napustila 28 minuta ranije bolnicu u Hamburgu u kojoj je radila 23 godine.

Franciska Šloser je bolnicu tužila i dobila 400.000 evra otpremnine.

– Ne mogu da dopustim da optužba tako stoji. Nisam učinila ništa loše. Sada dolaze i konstruišu tu prevaru s radnim vremenom. To je apsurdno – rekla je 54-godišnjakinja, a prenosi N1 Hrvatska.

Lekarku je podržao i Marburger Bund (MB), najveće nemačko lekarsko udruženje. Katarina fon der Hejde je direktorka MB Hamburg i njena pravna zastupnica. “Vanredni otkaz nije izdat na vreme”, rekla je.

Šef bolnice Filip Vetengel rekao je kako im nije namera da se bore protiv lekarke.

– Rekli su da ste ranije otišli. Izjava svedoka je bila verodostojna. Ali, ne znam šta se tačno dogodilo i želim da završin s ovim – rekao je Vetengel na sudu u Hamburgu.

Sud smatra kako su optužbe protiv lekarke neutemeljene. Međutim, nakon 23 godine u bolnici, poslovni odnos između nje i bolnice je završen. Optužba je povučena, a Franciska Šloser je dobila otpremninu, piše Fenix magazin.

– Previše toga se dogodilo pa ne žele da nastave radni odnos – rekao je advokat bolnice. Obe strane slažu se oko nagodbe: Franciska Šloser napustiće bolnicu 31. januara i dobiće otpremninu od 400.000 evra.

– Veliki teret mi je pao sa srca jer je postupak gotov. Malo ću se smiriti, odahnuti i potražiti novi posao – rekla je u intervjuu za nemački RTL.

Srbi hrle u Nemačku za boljim životom, a ovo su 50 najplaćenijih poslova

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link