Magazin

Naš Supermen ima 21 godinu, pomera kamion od 9 i po tona, zubima vuče auto (VIDEO)

kamion
PrtSc/Instagram/_brzi_sw_

Tokom odrastanja mnoga deca su sanjala da budu poput Supermena, da imaju nadljudsku snagu i da mogu da lete. Dobro, letenje i nije baš moguće, dok je sa nadljudskom snagom u „flertu“, mladi Lazar Stevanović (21) iz Smedereva, čijim podvizima se ne bi postideo ni gorepomenuti Klark Kent.

Ne postoji čovek koji nije želeo da ima telo poput Apolona ili poput ostalih grčkih Bogova koje je isklesano u mišićima. To može da se ostvari putem „novog sporta“ u vidu Street workouta, međutim, kao i ostali sportovi on traži posvećenost, traži žrtvu i predanost. Ipak, ljudi nisu spremni za to, nemaju vremena, a ni volje.

Međutim, slučaj kod Lazara je nešto drugačiji, on se već šest godina bavi ovim sportom, kada je kao 15-godišnjak otkrio za njega, a kako je istakao, u ljubav sa njim je stupio već posle prvih odrađenih vežbi. Bila je to zaljubljenost na „prvi zgib“.

– Street workoutom se bavim već punih šest godina. Do samog sporta sam došao putem interneta i jutjuba, jer sam tamo video ljude koje rade neverovatne stvari, koje prkose zakonima fizike i poželeo sam da se oprobam u tome. U početku mi nije išlo, shvatio sam da je potrebno vreme i istrajnost, a kada sam odradio svoj prvi „element“, znao sam da je to sport za mene – započeo je Lazar za Telegraf.

On već šest godina trenira svakoga dana po nekoliko sati, a najčešće mu trening traje oko četiri časa. Kako kaže, jedino odmara nedeljom, što je i zasluženo. U sklopu jedne sesije on uradi oko 300 zgibova, 500 sklekova i 200 propadanja, dok kako kaže, trbušnjake i čučnjeve neretko i ne broji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Stevanović (@_brzi_sw_)

Osim svakodnevnog treninga, veoma važna je i ishrana u ovom sportu, jer telo mora pravovremeno dobiti određenu dozu ugljenih hidrata, proteina i svega ostalog što je potrebno za ispravan razvital mišića.

Osim egzibicija koje izvodi za svoje prijatelje, Lazar je uzeo učešće i na nekim međunarodnim, kao i domaćim turnirima, gde je sa velikim uspehom odlazio kući. Pehari, zlatne medalje, diplpome… Ne zna im se broj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Stevanović (@_brzi_sw_)

– Posećivao sam mnoga takmičenja, od kojih su neka bila i na međunarodnom nivou. Iza sebe imam nekoliko pehara apsolutnog pobednika u svojoj kategoriji, osvojio sam više od 10 zlatnih medalja u discplinama, te dva velika pehara za najbolju međunarodnu ekipu, dok je sve to ispraćeno i brojnim diplomama – priča Lazar, koji se pohvalio i nekim ličnim, stvarno dobrim rezultatima.

Osim zvaničnih uspeha, Lazar je uspeo da povuče i kamion od 9.500 kilograma, dok je svojim zubima povukao automobil od 1.100 kilograma. Neretko je i svoje prijatelje vukao u automobilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Stevanović (@_brzi_sw_)

– Uspeo sam da uradim 1000 sklekova za 26 minuta i 47 sekundi i na to sam posebno ponosan, kao i na to da sam uradio 1000 zgibova za dva sata i tri minuta, što mi je i jedna od najvećih pobeda u „karijeri“. Teško je bilo izdržati taj napor i ostati na šipci, ali bi lični poraz bio još teži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Stevanović (@_brzi_sw_)

Prema svemu viđenom, sigurno je da je pred Lazarom blistava karijera fitnes instruktora ili personalnog trenera, jer kako on kaže, smatra da će uskoro doći vreme da svoj zanat malo unovči, ali i da ga prenese na neke nove generacije.

Izvor: Telegraf

Pravi Supermen se goloruk popeo uz zgradu i spasao dete koje je visilo sa 8. sprata (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

200 Shares
200 Shares
Share via
Copy link